• Pajzsmirigy-megbetegedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Nő/ Dr.Úr! Édesanyám Basedow-kórban szenved. Hirtelen fogyás után kivizsgálásra ment, ott állapították meg a betegségét. Sokat idegeskedett, a fejbőrén 10 ft-os nagyságú kopasz folt volt,látásromlása, kettős látása volt (hypertonia okozta érelváltozástól), astigmatismusa, hypermetropiaja volt, 2005-ben radiojód kezelést kapott. Utána pajzsmirigy alulműködése lett..Jelenleg 100 mikrogramm Euthyroxot, Vasilip-et, Tritace HCT 2,5/12,5 -t szed. Rendszeresen jár kontrollvizsgálatra. Legutóbb orvos nem látta, nem beszélt vele, az asszisztens állapította meg, hogy jók a leletei. Ő nagyon rosszul érzi magát, NAGYON ideges érzelmileg, idegileg labilis, mindenen kiborul, a régi kopasz folt a fején eltűnt a kezelések során, most újból megjelent, a fejtetőn, máshol, mint azelőtt. Rendszeresen fullad, mintha fojtaná valami, nyomásérzés van a mellkasán, a háta mellkasa mintha beszakadna, úgy érzi. Dohányzik. EKG vizsgálaton volt, minden eredménye negatív. Nagykanizsán már állítólag nincs szakorvos, májusra mégis kapott időpontot. Kérdésem hová lehetne fordulni a problémájával, kezelhető - e , mert itt semmibe nem veszik, nem foglalkoznak a panaszaival. Magánrendelés merre van a közelben, bár kisnyugdíjas, de megpróbálná összegyűjteni a kezelés összegét. Köszönettel: Hosszú Andrea

        WEBBeteg szakértő válasza a Basedow-kór témában

        Kedves kérdező!
         
        Nagykanizsa környéki endokrinológiai rendeléseket nem ismerem, így Önnek kell kiderítenie, hogy hol tudnák fogadni.
        Mindenesetre javaslom a hormonvizsgálatot és részletes belgyógyászati vizsgálatot panaszai miatt.
         
         


        Adatbázisunkban talált endokrinológus:

        Szombathely: Markusovszky Kórház - Dr. Lőcsey Zoltán . Tel: 94/ 515553

        Dr. Jóna A.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-01-20 10:49:40; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 13:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés