• Endokrinológia - Kortizol szint csökkentése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő! Én egy 20 éves fiatalember vagyok. Nekem daganat nélküli Cushing-kór megbetegedésem van, ami túlzott mértékben termeli a kortizol hormont! A felől érdeklődnék, hogy milyen Kortizol szint, csökkentő gyógyszert ajánlana nekem? A reggeli kortizol szintem teljesen normális értéket mutatott a hormonvizsgálaton, viszont az esti, az több mint a duplája volt az optimális értéknek! Az esti kortizol szintem: 11 µg/dl volt. Mit tanácsolna? Milyen gyógyszert kellenne szednem, és milyen dózisban, és mely napszakokban? Előre is köszönöm válaszát! Üdvözlettel: Arnold.

        WEBBeteg szakértő válasza a kortizol szint témában

        Kedves Arnold!
         
        Ennyi eltéréssel nem vagyok meggyőződve arról, hogy önnek Cushing-kórja van. Hozzávéve korábbi leveleiben leírt eredményeit is. (Ezt endokrinológus szakorvos diagnosztizálta, vagy saját maga állított fel diagnózist?) Ha az esti cortizol szint magasabb, viszonylag egyszerű gyógyszeres tesztet szoktunk végezni, amivel eldöntjük, hogy a hormonszint emelkedés pl. stressz követkeménye, vagy más okot kell keresni. Ha mégis komolyabb a probléma, a kezelést endokrinológus szakorvosával kell megbeszélnie.
         

        Dr. Fáklya Mónika endokrinológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-01-02 12:46:41; Megválaszolva: 2011. augusztus 23., 14:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés