Kortizol szint

Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! Endokrinológiai szakrendelésről küldtek két különböző okból vérvételre. AZ első vizsgálatra a menstruációm 3-5. napján kellett mennem, már ezen a vizsgálaton is néztek Kortizol szintet, ami a következő volt: 255, 6 nmol/L (ref tart: 171-536) . A következő vizsgálatra a menstruáció elmúltával kellett mennem. A vizsgálat előtti napon éjfélkor be kellett vennem 2 db tablettát (sajnos a gyógyszer nevét nem tudom) , és másnap reggel kellett megjelennem a vérvételen. Ennek az eredménye: Kortizol: 22, 2 nmol/L (ref: 171-536) . A szakrendelésre csak szeptemberre kaptam időpontot, de szeretném tudni, hogy mit jelenthet ez az alacsony kortizol érték? Én babát szeretnék, és érdeklődnék, hogy ez befolyásolhatja-e a termékenység, vagy okozhat-e problémát a baba fejlődésében, ha sikerülne teherbe esnem? Válaszukat nagyon köszönöm! Üdvözlettel: Dinó Heléna

WEBBeteg Szakértő válasza kortizol szint témában

Kedves kérdező!

Minden bizonnyal dexametazon tablettát kellett bevennie. Ennél a tesztnél pontosan az a jó eredmény, ha ilyen alacsony szintre lecsökken a kortizol érték másnap reggelre. A teszt eredménye felől ne aggódjon, ennek alapján nincs probléma.

Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika endokrinológus

Kérdés: 2008. július 17., 16:48 ;Megválaszolva: 2011. augusztus 02., 11:54
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
cortizol szint
hajnalka vagyok 24 eves es csak anyit szeretnek megkerdezni hogy az en cortizol szintem reggel 6 orakor lett le veve.es a papiron ugy irja 0.32 dl az nagyon...
Endokrinológia - Kortizol szint...
Tisztelt Doktor úr/nő! Én egy 20 éves fiatalember vagyok. Nekem daganat nélküli Cushing-kór megbetegedésem van, ami túlzott mértékben termeli a...
Pajzsmirigy laboreredmény
Nornalis érték ?
Hashimoto - babavállalás