Vérvétel-letrox

Érdeklődnék, hogy TSH hormon vérvételekor, az aznapi letrox adagot vérvétel előtt be kell e venni, vagy sem. Én ugy tudom, hogy csak vv-tel után. Valamint fontos e éhgyomorra menni, vagy jobb e az eredmény, ha előtte nem étkezem?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza vérvétel témában

Kedves kérdező!

Általában a betegeket megkérjük, hogy a pajzsmirigy hormon ellenőrzés napján hormonpótló gyógyszert ne vegyék be reggel, hanem hozzák magukkal és a vérvétel után nyeljék le. Ennek főként akkor van jelentősége, ha fT4-et is ellenőrzünk. A TSH lassan változik, ezt egy adag bevétele, vagy kihagyása aznap nem befolyásolja. Az étkezés nem befolyásolja az eredményt.

Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2008. október 13., 20:29; Megválaszolva: 2011. augusztus 10., 18:17
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Aktil Duo-Meforal
Kedves Doktornő! Terheléses cukor-inzulin és pajgymirigy vérvételre kellene mennem, de most meg vagyok fázva. A kérdésem az lenne, hogy...
Pajzsmirigy lelet
Kedves Doktor Úr/Doktornő! A mai napon kapott pajzsmirigy ultrahang leletemről szeretném a véleményét kérni! "A pajzsmirigy lebenyek minimálisan...
Érdemes endokrinológust felkeresni?
Tisztelt Doktor nő / Doktor úr! Nemrégiben volt egy nagylabor vérvételem, ahol a következő eredményeket kaptam: TSH 6,27 (0,55-4,78) | szabad T4...
Pajzsmirigy alulműködés?
Tisztelt Doktornő! Vérmintából véve az alábbi pajzsmiriggyel kapcsolatos értékeim vannak: FT4: 9.98 pmol/l (referencia: 7,86-14,41) TSH: 2,783...
Pajzsmirigy és nemi vágy
Üdvözlöm! 50 éves vagyok, 15 éve diagnosztizáltak nálam autoimmun pajzsmirigy betegséget. 10 éve szedek Letrox tablettát, egészen a tavalyi évig...