Normális vércukor mellett is lehet inzulinóma?

Üdv! Pár napja voltam cukorterhelésen , és azóta 1-2 óra elteltével étkezés után nagyon éhes leszek, illetve úgy érzem , ha nem eszek akkor rosszul leszek. Ilyenkor megszoktam mérni a cukrom és ilyen 5.5-5.7 körül szokott lenni. Valahol véletlen olvastam erről a betegségről és kicsit megijedtem, hogy én nekem is ez van. Cukorterhelés eredménye: 0: 5.00, 60: 9.5 ,120: 8.7 Inzulin 0: 6,9 , 60: 42,8 , 120: 68.8 Választ köszönöm előre is!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza terheléses vércukor témában

Tisztelt kérdező!

Az Ön inzulinszintjei nem utalnak inzulinómára. A glükózterhelésnél viszont a 120 perces cukor értéke magas, ami a cukorbetegség előszobájának tekinthető csökkent glükóztoleranciát igazolja. Javaslom, hogy dietetikussal beszélje át a szükséges diétát, ami a gyorsan felszívódó szénhidrátok kerülését és a rost, illetve a zöldség fogyasztás fokozását jelenti. Mozogjon sokat! Ha túlsúlyos feltétlenül csökkentse a súlyát!

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2021. május 13., 18:53; Megválaszolva: 2021. május 14., 18:29
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy vérvételi lelet
Közel két éve voltam vérvételen, TSH 0,62, FT4 16,59, FT3 50,6, Anti-TPO33,0. Egyedül a Thyreoglobulin 194,3 amit eltérésnek jeleznek a...
Alacsony glukoz
23 éves lányom reggeli órákban ment vérvételre, előtte kávét ivott, és pár szem pogácsát is evett, a labor eredményén a glukoz szint 3.7 lett...
Laboratóriumi eredmény
Tisztelt Doktornő / Doktor úr! Az alábbi laborvizsgálati eredmények kiértékelésében szeretnék segítséget kérni. glükóz 0': 3,9...
Megfelel a hormonok aránya?
Kérem nézzék meg a leletemet, és értékeljék ki a hormonokat, és azok arányát. Emellett gynecomastiám is van.
Nyaki UH leletértékelés
Tisztelt Doktornő! Fültőmirigy ciszta miatti nyaki lágyrész ultrahang vizsgálaton a pajzsmirigyemnél a következő eltérést találták...