Terheléses inzulin és pajzsmirigy labor kiértékelés

Tisztelt Doktornő/Doktor úr, Az utóbbi 5 hónapban híztam 15 kilót. A gyógyszerész barátnőm javasolta, hogy végeztessek el egy 3 pontos inzulin terheléses vizsgálatot, valamint nézessem meg a pajzsmirigy működést. A labor eredményeim a következőek: THS: 3, 530 mlU/l Glucose 0 perc: 5, 82 Glucose 60 perc: 5, 10 Glucose 120 perc: 5, 31 Inzulin 0 perc: 6, 49 Inzulin 60 perc: 80, 43 inzulin 120 perc: 40, 34 Kérem szíveskedjen tájékoztatni, hogy szükségem van-e gyógyszeres kezelésre, hogy felgyórsuljon az anyagcserém, vagy a táplálék gyorsabban beépüljön a sejtekbe, és ne rakodjon le zsír formájában. Válaszukat előre is nagyon köszönöm, Tisztelettel, J.Éva

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Felszeghy Enikő válasza terheléses vércukor témában

Kedves Kérdező!

A pajzsmirigy hormon eredménye és a vércukorszintjei rendben vannak. Az inzulin eredménye 60 percnél minimálisan magasabb, azonban ez nem oka a túlsúlynak, hanem következménye. A testsúlycsökkentés ezért életmódváltással, heti 3-4 alkalommal 40 perc mozgással és napi 1200 kcal étrenddel lehetséges. A felesleges kalória ugyanis zsír formájában rakódik le, csökkentése a bevitel csökkentésével vagy a felhasználás fokozásával lehetséges.

Dr. Felszeghy Enikő
Dr. Felszeghy Enikő gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus
Kérdés: 2011. február 06., 09:04; Megválaszolva: 2011. február 07., 19:32
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Inzulinbetegség, magas vércukor
Jónapot! Meddőségi központba járunk. A vércukor és inzulin értékeim a következők: Vércukor terhelés előtt: 5, 4 Terhelt vércukor 60 perc: ...
Terheléses cukor vizsgálat
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Terheléses vércukor-inzulin mérésen az alábbi értékeket kaptam. Érdeklődni szeretnék, hogy ezek az értékek...
Terheléses cukor+ lombik
Tisztelt Szakértő! 5 sikertelen lombik és petefészek ciszták miatt terheléses cukor vizsgálatot csináltattam.Kérem értékelje néhány szóban...
Cukorbetegség és cukros ételek
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 1-2 nappal ezelött este, munkába menet előtt megettem egy sütit, késöbb éreztem h kicsit furán érzem magam, pár perccel...
OGTT - de hogyan?
Tisztelt Doktornő/úr! 2010. óta lombikprogramban veszek részt, sajnos eddig sikertelenül.Egyik oka az inzulinrezisztencia amit idén júniusban...