Sűrű a vérem trombózishajlam?

Tisztelt Dr.Nő! Fél évente járok vérvételre, viszont eddig nem fordult elő ilyen. A labor hívott közvetlenül fel, hogy bizonyos értékek (hemoglobin,hematokrit,vörösvérsejt) nagyon magasak. A kérdésem, hogy meg kell ijednem, fokozott trombózis hajlamom lett? Köszönöm megtisztelő válaszát!

Dr. Szanyi Andrea válasza laboratóriumi lelet témában

Kedves Kérdező!

A leletekben igen magas a vörösvértestszám és a hemoglobin érték is . Ez hajlamosíthat trombózisra, javaslom, mielőbb keressen fel hematológus szakorvost az eltérés tisztázására.

Kérdés: 2022. január 24., 15:15; Megválaszolva: 2022. január 26., 12:57
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kihagyó szívverés
Lábszárfekély.
Vérnyomás értéke
Elektrofiziológiai vizsgálat
Szívkatéter