Jó-e, ha Szelént szed?

T. Doktor Nő/ Úr! Szeretném megkérdezni, hogy feleségem vérképében a következő csillagos eltérést tapasztaltuk. Basophil 1.2% 600 TSH 6, 670mIU/L Azt a tájékoztatást kaptuk, hogy pajzsmirigy működési gond van s Szelén szedését javasolták. Ez megfelelő-e, vagy kell -e esetleg még valamilyen elem szedése? Köszönettel várom szíves válaszát,

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rakk Erika válasza a szelén témában

Kedves Kérdező! Szelén szedése autóimmun pajszmirigybetegség esetén előnyös. Ennek igazoládsához aTPO vizsgáltot kellene nézni a vérből. Kérdés, van-e tünete, panasza a feleségének ami pajzsmirigy betegségre utal. Javaslom, hogy 3-6 hónap mulva kontrollálják a a TSH értéket és ekkor nézzenek aTPO-t is.

Dr. Rakk Erika
Dr. Rakk Erika diabetológus, endokrinológus, belgyógyász
Kérdés: 2018. szeptember 12., 15:59; Megválaszolva: 2018. október 28., 21:49
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
pajzsmirigy, thyroxine mellékhatás
Pajzsmirigy
Tsh ingadozik
Inzulinrezisztencia
Pajzsmirígy