Fitoszterolok lehettséges hatásai

Tisztelt Szakértő! Feleségem idén 44 éves, és valószínűleg a korából adódóan hajelvékonyodást, és az arcán (főként bajusz környékén) pihésedést észlel. Hallottuk, majd olvastuk is, hogy nők számára készített fűrészpálma készítménnyel (450mg-os kapszula) ezen a helyzeten eredményesen lehet javítani. - Kérdés, hogy biztonságos-e a szedése. - Ha igen, akkor milyen hosszan lehet szedni, esetleg kell-e szünetet tartani a szedése alkalmával (pl.: 2 hónapig szedhető, 1 hónapig szüneteltetendő) . - Fitoszterolok a készítmény hatóanyagai. Szabad-e ebből kifolyólag szedni, ha retinaszétválás miatt nem javasolják hormonok és szteroidok szedését a szemész orvosok. A válaszokat előre is köszönöm! Üdvözlettel: Dénes Ottó

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Cserháti Zoltán válasza retinaleválás témában

Tisztelt Kérdező!

A fitoszteroloknak koleszterinszint-csökkentő hatásuk van, nem szteroidok.

Nem tudok róla, hogy befolyásolnák-e a retinaleválást, vagy szakadást.

Kérdés: 2018. augusztus 07., 13:48; Megválaszolva: 2018. augusztus 15., 23:15
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint