Magas Anti-TPO - Mit jelent?

4 év alatt elég sokat híztam, pedig ugyanúgy táplálkozom mint előtte. És a munkám miatt csak napi kétszer tudok enni. Nemrégiben voltam vérvételen pajzsmirigy működés miatt. Az eredmények: TSH - 1, 320 ; fT4 - 16, 1 ; Anti-TPO - 265. A diagnózis alapján nem igazolható hypothyreosis, de a pozitív TPO alapján nagy a valószínűsége a kialakulásának, és évente kontrollra kell majd mennem. A tünetek pajzsmirigy alulműködésre utalnak, de az eredmény nem azt mutatja. A háziorvosom is ezt mondta, de semmi más konkrétumot nem. Az lenne a kérdésem, hogy tényleg alulműködésem van-e, a magas Anti-TPO-ra lehet e valamilyen gyógyszert szedni, vagy netalántán homeopátiás készítményt? És hogy csökkenni fog e ez a magas érték, vagy lehet e tenni ellene? És hogy ettől van e a hirtelen elhízásom (mert a diéta ellenére is hízom) és ha igen mit tehetek?

Dr. Fáklya Mónika válasza anti-TPO témában

A hízásnak ez nem oka, mert a hormonszintek rendben vannak. A magasabb aTPO csak követést igényel, nem várható a csökkenés, a hormonszintek követése a lényeges. Étkezzen gyakrabban kis mennyiségeket, és mozogjon többet.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2013. augusztus 30., 12:21; Megválaszolva: 2013. szeptember 04., 17:14
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Endokrinológia, pajzsmirigy, magas...
Tisztelt Doktornő! Segítséget kérek az alább leírt értékek elemzésével kapcsolatban. Milyen betegség állhat meg háttérben? Tünetek alacsony...
magas anti-tpo
tisztelt doktornő! az lenne a kérdésem, hogy 123-as anti tpo gyógyítható-e? gyógyszeres kezelés vár rám? az orvosom csak aug.ban lesz, ezért...
magas anti -TPO szint
Kedves Doktor Nő/Doktor Úr! Az arcomon kb. 2 hónapja megjelent aknés tünetek miatt laborvizsgálatra küldtek a bőrgyógyászatról. A segítségét...
Pajzsmirigy UH lelet
Inzulinrezisztencia?