nyaki ultrahang, pajzsmirigy

2015 januári uh-eredményem: Pajzsmirigy mindkét lebenye norm.nagyságú, bal lebenyben 4-5 jobb lebenyben kevesebb max.4, 5mm-es éles szélű echo szegény képlet látszik, meszesedés nincs.Isthmus ép.nyálmirigyek szabályosak, ductus tágulat nincs, nyakon kóros nyirokcsomó megnagyobb.nem látható. Mko több kisebb nycsomó parajugularisan és doralisan. 2015 februári tsh szint normálértéket adott! érezhetők a nyakamon a nycsomók, de nem változott egyik sem. 2 hónapjaműtöttek epével, azóta sikerült 6-7 kgt fogynom. Milyen gyakran kell kontrolláltatnia fenti eredményt? Egyáltalán mennyire kóros ez az eredmény, megkell ijedni tőle?

Dr. Rakk Erika válasza pajzsmirigy ultrahang témában

Kedves kérdező!

Kicsit zavaros az UH lelet, és azt se irja, mióta tapint nyirokcsomókat a nyakán.

A leírtak alapján és nem nyugtalankodnék. Évente elegendő a kontroll.

Dr. Rakk Erika
Dr. Rakk Erika diabetológus, endokrinológus, belgyógyász
Kérdés: 2016. február 03., 13:01; Megválaszolva: 2016. február 06., 00:39
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
pajzsmirigy ultra hang diagnózis...
T Cím! Pajzsmirigy ultrahang konroll vizsgálatom mai eredménye az alábbi. Szeretném kérni ennek értelmezését. A pajzsmirigy mindkét lebenye...
Endokrinológia
Tisztelt Doktor Úr! Nyaki ultrahang vizsgálaton voltam, az eredményemet csak júliusban tudom visszavinni az endokrinológiára, mert ekkorra kaptam...
Pajzsmirigy UH vizsgálat
Tisztelt Dr.Nő! Hasi probléma miatt küldtek UH: ra és megnézték a nyakamat is vizsgálat lelete: A p.m. lebenyek normál nagyságúak. MK.lebeny...
Javasolt-e valamilyen férfi hormon...
Pajzsmirigy gyulladás ultrahangon...