Tesztoszteron

Tisztelt Doktornő! Alacsony tesztoszteront mértek (7 nmol/l) , jártam endokrinológusnál aki nebidot-t írt fel, 4 nap után jelentős javulást nem érzek. Jártam más ügyből kifolyólag urológus/andrológusnál aki azt mondta, hogy ez valószínű nem fog használni, mert a nebido azoknak jó, akiknek a szervezete önmagától már nem képes a tesztoszteron termelésre, agysérülés miatt vagy pl. ha a herékkel van valami baj. Emellett meddőséget okoz és heresorvadást, hiszen akkor a saját tesztoszteron termelésem leáll. Fizikailag semmi bajom, rendesen étkezem, sportolok, stb. Azt javasolta, hogy 2 hónap múlva ha megszűnik a nebido hatása próbáljuk meg a tesztoszteron gélt, vagy hereindító injekció (hcg) vagy az agyalapi mirigy és a hereműködését fokozni. Fsh-6, 2 Lh-3, 5 lett. Kérdésem hogy ilyen esetben akkor biztos h a nebido nem fog használni? Illetve lehet-e ez időszakban is tenni valamit a libidó fokozására, legális tesztoszteronfokozókra gondolok. Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Fáklya Mónika válasza tesztoszteron témában

Tisztelt kérdező!

Egyetlen tesztoszteron eredményre nem írnék fel Nebidot én sem, hiszen akár napszaki iongadozás miatt is mérhettek alacsonyabb értéket. Az ok kiderítése fontos, és az annak megfelelő kezelés, ha egyáltalán szükség van rá.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2016. január 31., 11:36; Megválaszolva: 2016. február 02., 10:46
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Javasolt-e valamilyen férfi hormon...
Tesztoszteronszint
Vérkép eredmény
Alacsony tesztoszteron szint
Tisztelt Doktornő! Utóbbi időben libidóm erősen csökkent, fáradékony vagyok, potenciám sem kielégítő. Totál tesztoszteron szintem 7, 950...
Magas tesutoszteron
Jó estét... Lenne egy kérdésem.... Sajnos magas tesztoszteron szinttel rendelkezem és sajna elég erős a szőrzet is, ami nagyon zavar.... Információt...