Pajzsmirigy

Tisztelt Doktornő! Alkalmassági orvosom azt javasolta mivel el vagyok hízva menjek már el endokrinológiára. Mai napon voltam uh-n ami a következő: "A pajzsmirigy jobb lebenye 28x28x52mm.Benne egy 22x35 mm echoszegény udvarral határolt szolid göb látható. A pajzsmirigy bal lebenye 23x25x49 mm. Alsó harmadában egy 16x20 mm-es és egy 5x8 mm-es echoszegény udvarral határolt szolid göb látható.Kp.harmadában egy 8x10 mm-es echoszegény göb mutatható ki. Az isthmus vastagsága 13 mm. Jo-on submandibulárisan egy 12x30 mm-es ettől caudalisan egy 10x12 mm-es echoszegény képlet látható. Bo-on submandibularisan egy 12x27 mm-es a fejbiccentő izom mellett több 10-12 mm-es echoszegény solid képlet látható. A nyaki nagyerek lefutása megtartott. Vél:struma diff et nod. lymphadenitis TSH EREDMÉNY: 1, 720 mIU/mL /0, 270-4, 800/ Kb.1-1, 5hete múlt el a megfázásom hangom se volt a mandulám is fájt. Kérem segítsen mit jelent ez pontosan mert nagyon meg vagyok ijedve a neten olyan rosszakat lehet olvasni, gondozóba csak 2 hét múlva megyek. Köszönettel: Beatrix

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy göb témában

Tisztelt kérdező!

Önnek göbös golyvája van. A göbök nagyok, ezért a környező szervekre nyomást gyakorolhatnak. Bár a pajzsmirigy működése rendben van, mégis az előbb leírtak miatt az endokrinológus vélhetően műtétet fog javasolni önnek. A göbök méretet az előző megfázás nem befolyásolta.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. március 26., 12:42; Megválaszolva: 2015. április 03., 18:21
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint
Pajzsmirigy aspirációs citológiai...