Colloidban gazdag strumagöb

Kedves Doktornő! Nagyon szépen köszönöm előző gyors válaszát, így elmentem aspirációs citológia vizgálatra, ennek eredményével kapcsolatban érdeklődnék Öntől ismét: "A mikroszkóp alatt az UH vezérléssel nyert HE festett kenetekben híg, feltöredezett colloid mellett thyreocytákból felépülő kisebb-nagyobb cohesiv sejtlemezek mutatkoznak, disszociációs hajlam nem azonosítható. Diagnosis: Malignitás nem bizonyítható. A látott cytologai kép parenchymában és colloidban gazdag strumagöböt reprezentál, méret és funkcionális kontroll szükséges." Az lenne a kérdésem, hogy elegendő-e az évenkénti ultrahang (12x11x12 mm soliter göb normofunkcióval) , vagy műtét is szóba jöhet, mert a colloid göb mindenképpen nőni fog? Köszönettel előre is! Judit

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy göb témában

Tisztelt kérdező!

Szerencsére nem rosszindulatú a folyamat. Mindenesetre a magam részéről gyakoribb ellenőrzést tartanék indokloltnak, főleg az első időkben.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. március 11., 18:15; Megválaszolva: 2015. március 15., 08:34
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint
Pajzsmirigy aspirációs citológiai...