Túlzott izzadékonyság

Kedves Dr.nő! 5, 5 éves kisfiamat túlzott izzadékonyság miatt vittem endokrinológushoz. (egyébként szépen fejlődik, átlagos súlya van, étvágya nagyon jó, rengeteget mozog-ilyenkor ömlik, csurog róla a víz, de nyugalmi helyzetben, és alvásnál is képes eláztatni a felsőjét) A laboratóriumi leleten a GOT értéke 69 U/L lett (referencia értéke: 6-47 között van megadva) . A GPT értéke 4 U/L (ref.é.: (6-39) . Ezekkel kapcsolatosan azt mondta a gyerekorvosunk, hogy nincs ok aggodalomra, egy vírusfertőzés következményei lehetnek. (Az elmúlt ősszel és télen elég sokat betegeskedett) A hormonális értékei (TSH, Kortizol) a referencia határokon belül vannak, viszont a DHEA-S csak 15 ug/dL lett, aminél a ref.érték 80 és 560 között van. (ismételt vizsgálat van beírva a megjegyzés rovatba) . A kérdésem az lenne, hogy ez az érték mennyire abnormális, mennyire ad aggodalomra okot, ismét orvoshoz forduljunk, felkeressük-e az endokrinológust, vagy esetleg az életkor előrehaladtával ez az érték spontán, magától rendeződhet? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: K.Laura

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza izzadékonyság témában

Tisztelt kérdező!

Ezek miatt az értékek miatt ne aggódjon. A gyermekorvosnak is igaza van. Ebben az életkorban még a DHEA-S alacsonyabb normálisan is. A gyermeke izzadékonysága vélhetően alkati.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. március 01., 12:45; Megválaszolva: 2015. március 08., 07:46
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy lelet
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...