• Izotóniás sportital

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktorúr. A változó kor erős izzadást váltott ki belőlem, olyannyira, hogy óránként tör rám a munkahelyemen. Ezért sokszor szédülök, és gyengének érzem magam. Olvastam az izótóniás ital fogyasztása jó hatással van, pótólja az elvesztett ásványi anyagot. Kérdésem az lenne, hogy mivel aktívan nem sportolok, de nem is ülő munkát végzek fogyaszthatom-e. Nincs-e valamilyen mellékhatása, esetleg. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Földi Ildikó válasza a izzadékonyság témában

        Kedves kérdező! A sportolók erős izzadása folyadék és ásványi anyag vesztése (akár 1-2 liter folyadék és ezzel együtt ásványi anyagok is távozhatnak edzés alatt izzadás és fokozott légzési párologtatás révén) nem mérhető össze, a nyugalmi helyzetben jelentkező izzadékonysággal, még akkor sem, ha Ön ezt jelentősnek érzi. Természetesen kipróbálhatja a a sportitalt, napi 0, 5l biztosan nem okoz problémát, illetve fogyasszon sok szénsavmentes ásványvizet, és magas gyümölcstartalmú, nem túlcukrozott gyümölcslevet. A szédülés és gyengeség nem hiszem, hogy a kifejezett izzadás miatt van, ez inkább a változókori hőhullámok kísérője lehet. Erre hatékony megoldás lehet gyógynövény tartalmú készítmény, ami a patikában recept nélkül kapható.


        Kérdés: 2012. szeptember 26., 10:47; Megválaszolva: 2012. szeptember 27., 15:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: