Pajzsmirigy göbös megbetegedés

Tisztelt Doktornő! Férjem a pajzsmirigyében duzzanatot érzett. Az UH vizsgálat szerint a bal lebeny mérete: 31mm * 34mm * 53mm, az állományt szinte teljesen egy 33mm legnagyobb átm. vegyes echogenitású göb tölti ki, melyen belül cystosus területek is megfigyelhetők. Ép pajzsmirigy szövet alig látható. Az izotóp vizsgálat után a lelet: a bal lebeny megnagyobbodott, alsó pólusa csaknem eléri a jugulum vetületi vonalát, istmusa nem szélesebb. A radiofarmakon eloszlása a jobb lebenyben finoman inhomogén, a bal lebenyben gócosan egyenetlen-az alsó harmadban a környezeténél fokozottabb, a cranális kétharmadban-főleg laterálisan-, csökkentebb aktivitásfelvételű területek láthatók. Hideg göb a pm. bal lebenyében. Euthyreosis. Cytológiai vizsgálat eztán lesz, kérdésem az lenne, hogy Ön a cytológiai vizsgálattól függetlenül javasolja-e a műtétet, vagy Ön szerint van más megoldás, mint az operáció? Előre is köszönöm szépen válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy göb témában

Tisztelt kérdező!

Ekkora göb már nyomhatja a környező szerveket, ezért műtétet szoktunk javasolni.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. február 22., 13:11; Megválaszolva: 2015. február 26., 18:54
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint