Nőgyógyászati labor értékek

Jo napot kivanok. Azt szeretnem kerdezni hogy ezek a hormon verkep ertekek normalisak? FSH 5.95 mlU/mL LH 18.48 mlU/mL TSH 2.62 microUI/mL PROLACTIN 285.90 microIU/mL Estradol 36.85 pg/mL Testosteron 0.26 ng/mL. A mestruacio 2. napjan volt a vervetel. Mar 2szer csinaltattam es a nogyogyasz orvosom nem mondott semmit hogy gond lenne valamivel. Viszont nekem nem tetszik hogy az LH hormon sokkal nagyobb az FSH hormontol. Es utanna olvastam hogy ez utalhat PCOS betegsegre. Vajon az van, mivel vannak apro cisztak is a petefeszkeken? Viszont arra is csak annyit mondott hogy amig kicsik addignincs gond. Nem tudom mit tegyek. Bizzak benne es fogadjam el hogy semmi gond vagy menjek mas orvoshoz? Koszonom elore is a valaszt.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rakk Erika válasza a hormon vizsgálatok témában

Üdvözölöm! Leveléből hiányzik, hogy egyáltalán mi miatt kezdték vizsgálni? Rendszertelen a menstruációja, nem esik teherbe, fokozott szőrnövekedése van stb.? Vagyis nem önmagában értékeljük a leleteket, hanem a páciens panaszainak, tüneteinek ismeretében. A PCOS-t az un Rotterdami kritériumok szerint diagnosztizáljuk.(Ez alatt a cimszó alatt megtalálja az interneten.) A magas LH/ FSH arány és cisztás petefészek valóban jellemző lehet PCOS-re, de nagyon fontos a ciszták mennyisége, és morfológiája is. Igy a hiányzó információk miatt nem tudok korrekt véleményt mondani.

Dr. Rakk Erika
Dr. Rakk Erika diabetológus, endokrinológus, belgyógyász
Kérdés: 2014. május 02., 14:20; Megválaszolva: 2014. május 07., 22:55
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy probléma?
Mellérzénység
Vér eredmény értékelése
pajzsmirigy, thyroxine mellékhatás