baba tervezés

Üdvözlöm! Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy tavaly decemberben nőgyógyász által kiírt hormonvizsgálatos vérvételen voltam. De ez a menstruációs ciklusom 27. napján történt és abban a hónapban 30napos ciklusom volt. Az lenne a kérdésem, hogy így az ezáltal kapott LH és FSH értékeim melyik fázisba sorolhatók, a follikuláris vagy a luteális fázisba? Valamint szeretném megkérni, hogy mondja el véleményét a hormonvizsgálatom eredményéről, mert párommal babát szeretnénk. Hozzá tenném még, hogy a hormonvizsgálattal egyidejűleg inzulin terheléses vércukorvizsgálat is történt, ahol megállapították, hogy inzulinrezisztenciám van valamint pajzsmirigy autoimmun betegségem. Az inzulinomra 500mg Meforalt kaptam napi 2*1 szemet szedek. Mielőtt kiderült az inzulinrezisztenciám párommal 8hónapja próbálkoztunk a babával eredménytelenül. Lehetséges, hogy az IR miatt nem jött a baba? Hormon vizsgálatom eredményei: Leírom a labor által megadott tartományokat is. TSH 1, 270 mIU/L 0, 400-4, 000 SzabadT4 14, 18 pmol/L 7, 75-15, 21 Anti-TPO 178, 7U/mL 0, 0-0, 9 LH 1, 88 U/L Follikuláris fázis: 2, 12 - 10, 89 U/L Ovulációs: 19, 18 -103, 03 U/L Luteális: 1, 20 - 12, 86 U/L FSH 3, 12 U/L Follikuláris fázis 3, 85 - 8, 78 U/L Ovulációs: 4, 54 - 22, 51 U/L Luteális: 1, 79 - 5, 12 U/L Prolaktin 468, 2 mIU/L 70, 8-566, 5 Tesztoszteron 2, 5nmol/L 0, 4-2, 6 Kortizol 177, 0 nmol/ L DHEA-szulfát 9, 10 qmol/L 0, 49-10, 61 Ezek az eredmények. Mire számíthatok? Sikerülhet teherbeesnem? VÁLASZÁT ELŐRE IS NAGYON KÖSZÖNÖM! Üdv: Nikolett

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza hormon vizsgálatok témában

Kedves Nikolett!

a 27, ciklusnap a luteális fázisban van. Itt nincs jelentősége - és nem is kell nézni - az FSH, LH hormonoknak. Az IR akár gátolhatta a teherbeesést eddig (természetesen csak ennek tulajdonítani bármit nem lehet) .

Üdvözlettel Dr. Tekse István

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2015. május 06., 08:20; Megválaszolva: 2015. május 25., 18:36
Kérdések és válaszok: Gyermektervezés
Babavárás lehetséges-e?
Összeférhetettlenség
Fogamzásgátló tabletta után
Petevezető helyre állító műtét!
Babatervezés