Bromocriptin továbbra is?

Tisztelt Doktor Úr/Nő a problémám a következő lenne. Másfél éve nem szoptatok, ennek ellenére nyomásra még mindig van tejem. A vérzésemmel is vannak apróbb gondok, a ciklusom kb 31 napos, viszont a normál 6 napos vérzés mellett rendszeresen előfordul pecsételés a ciklus elején, és a menstruációs időszak végén is, kb 2-2, 3-3 nap. Babát tervezünk, ezért felkerestem a nőgyógyászomat, aki elküldött vérvételre. Prolactin szintet is néztek, normál tartományban volt az érték. (8, 7ng/mL, ref tart: 2, 8-29, 2) . Minden más hormon is normál tartományon belül volt. (TSH, FSH, LH) Ezek után Bromocriptint kaptam, ami 1 hónap szedés (napi 1 szem) után hatásosnak bizonyult, elmúlt minden panaszom. Többek között a rendszeres fejfájás is. A gyógyszert 2 hónapja abbahagytam, és a panaszok ismét előjöttek. Továbbra is szednem kell a gyógyszert, ha szeretnék megszabadulni a problémáktól? Vagy mennyi ideig tartó kúrát javasol? Válaszát köszönöm.

Dr. Fáklya Mónika válasza tejelválasztás témában

Tisztelt kérdező!

Ennek eldöntése csak az ön állapotának követése során lehetséges, így javaslom, hogy az endokrinológushoz menjen vissza. A leírtak alapján nem áll súlyos gond a háttérben, meg fog oldódni a helyzet, de a mellbimbó nyomkodását nem javaslom.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2013. október 30., 17:38 ;Megválaszolva: 2013. november 09., 07:38
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
érdeklödnék mert kételyek között...
üdv hajnalka vagyok és érdeklödnek hogy aza broblemám hogy külföldön tartozkodom és meg nem mentem orvoshoz mért itteni orvosok rol nem jot halatam...
hormonális betegségek
Tisztelt doktor úr/nő! Kétgyermekes anyuka vagyok, eddig nem voltak hormonális problémáim. A menstruációm teljesen rendben van, bár pár hónapja...
mellek szoptatás után
Kedves Doktor Úr 2011.szeptemberében született második gyermekem, 3-4hónapig szoptattam csak, viszont még most is van tej a mellemben, holott 14...
Anyatejképződés
Tisztelt Webbeteg!   Szerintem nem normális ami nálam lezajlik, teljesen kétségbe vagyok esve.Nem szültem még, 24 éves vagyok, nem vagyok terhes...
Gyógyszer abbahagyásának...
Jó napot! Érdeklődni szeretnék, hogy amennyiben valaki sokáig nagy dózisú szteroidot szed, majd azt hirtelen abbahagyja, milyen tünetei, illetve...