Tejcsorgás normál prolaktinszint mellett

Tisztelt Doktornő/Doktor úr! 5 éve nem szoptatok, mégis mindkét mellemből, ha akarok, tudok tejet préselni (persze nem próbálgatom gyakran). Nőgyógyászom prolaktin vizsgálatra küldött, az eredmény látszólag tökéletes: a ciklus 4. napján 202 mIU/l (ref. tart.: 40-530). A kérdésem, hogy ha nem a magas prolaktin, akkor mi okozza ezt a tünetet? Rendszeres, 28 napos ciklusom van, az egyetlen tünet a tej mellett a zavaró mellfeszülés a ciklus utolsó 7 napjában, egyéb tünetem nincs. Milyen további vizsgálatot ajánl számomra? Két gyermekem van, a második még az első gyermek szoptatása közben fogant (már volt ciklusom), és 20 hónapig szopott, van-e esetleg ennek jelentősége a jelenlegi állapotomat tekintve? Köszönöm a választ előre is, tisztelettel, halaska

Dr. Pétervári László válasza tejelválasztás témában

A tejelválasztásért felelős hormon, a prolaktin mennyisége napi ingadozást mutat. Ezért lehetséges a leírt jelenség.

A váladék miatt emlőszakrendelés felkeresése tanácsos. Emlő-ultrahangvizsgálat, mammográfia mérlegelése jön szóba.

Kérdés: 2013. július 23., 20:39; Megválaszolva: 2013. július 24., 23:07
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruáció allati tejfolyás
Tisztelt Doktor! Érdeklödnék hogy menstruáció alatt (erős vérzés) mitől folyhat tej a mellemből lehet terheség? Válaszát elöre köszönöm
Mi lehet a probléma?
Üdvözlöm Férjemmel tervezzük a második gyereket, kb 3 hónapja próbálkozunk. Soha nem volt semmi nőgyógyászati problémám, hormontablettát sem...
Folyadék alapú cytologiai lelet
Irritált hüvely bemenet
Nőgyógyászati probléma