Inzulinrezisztencia eredmények

Szeretném megkérdezni, hogy ilyen értékekkel bele merjek e vágni a lombikprogramba, vagy folytassam tovább a diétát, sportolást esetleg gyógyszeres kezelés szükséges. Tavaly év végén volt az első terheléses vizsgálatom akkori eredményeim a következők voltak: Glükóz 4, 9 mmol/l, 60' 8, 4, 120' 7, 6. Inzulin: 14, 55 uU/ml, 67, 48 és 80, 74. Ezzel az eredménnyel endokrinológushoz mentem, aki szerint szénhidrátanyagcsere nem volt igazolható, de javasolta, hogy szénhidrátban szegény étrendet tartsak és sportoljak. Ekkor a súlyom 82 kg volt a 173 cm magasságomhoz. Április végén kontrollvizsgálaton voltam ekkor az eredményeim a következők lettek: Glükóz: 5, 8 mmol/L, 60' 7, 0, 120' 5, 3. Inzulin: 9, 7 mIU/L, 72, 7 és 31, 0. HOMA IR: 2, 5. Itt az inzulin más mértékegységben van megadva, mint a tavalyi leleten. A súlyom a diéta és mozgás eredményeként 74 kg-ra csökkent. A válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza meddőség témában

Tisztelt kérdező!

Gratuéálok az eddigi eredményeihez, szépen javultak a laborértékei. A súlya már csaknem ideális. A diéta és a sport folytatása még javasolt, de már esélye lehet a sikeres lombikbébire is.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2013. május 01., 19:37; Megválaszolva: 2013. május 03., 19:49
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
babavállalás
Kedves Szakértő! Párommal babát tervezünk. Ismerősöm ajánlotta, hogy a ciklus 5. és 21. napján vetessek le értékeket. Szeretném megkérdezni...
TSH és meddőség összefüggése
Tisztelt Webbeteg! 2006-os laboredményeim: TSH: 0, 478 miU/l, T3: 6, 34 pmol/l, T4: 18, 5 pmol/l. Majd tavaly készült pajzsmirigy uh; dg.: diffus...
PCO- Inzulinrezistencia, teherbe esés
Tisztelt Doktor Úr! 2éve próbálkozunk a férjemmel hogy babánk legyen. Voltam endokrinológusnál. Az utolsó laborom alapján a 20.napi vérvételem a...
TSH túltengés
T.doktornő eredményeim értéke: hormonok: follikulu stimulálo hormon 8, 9.lutelizáló hormon: 4, 3.prolaktin: 16, 05 totál tesztosztrom 0...
Baba projekt
Tisztelt Doktor Úr!   A következő a problémám. A férjemmel 1 év próbálkozunk a baba projekttel. Mivel sikertelenül...