• Hormonvizsgálat eredménye

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztel Doktornő/ Doktor Úr!

        Több mint 3 hónap óta nem volt menzeszem. (26 éves vagyok, eddig rendszeres volt a ciklusom.) A nőgyógyászom elküldött hormonvizsgálatra, aminek meg is kaptam az eredményét, ugyanakkor számomra értelmezhetetlen. Ebben kérném a segítségét. az eredmények az alábbiak:

        Humán chorion-gonadotropin: Érték:<0, 1000 mIU/ml (Referencia értékek: 0, 00-5, 00) Itt van egy felkiáltójel az eltérés mezőben, amit nem egészen értek.

        Follikulus stimuláló hormon: Érték: 5, 2 IU/l (Referencia értékek: menstruációs ciklus follikuláris fázis: 3, 5-12, 5; menstruációs ciklus ovulációs fázis:4, 7-21, 5; menstruációs ciklus luteális fázis 1, 7-7, 7; postmenopausa:25, 8-134, 8)

        Luteinizáló hormon: Érték: 35, 5 IU/l (Referencia értékek: menstruációs ciklus follikuláris fázis: 2, 4-12, 6; menstruációs ciklus ovulációs fázis:14, 0-95, 6; menstruációs ciklus luteális fázis 1, 0-11, 4; postmenopausa:7, 7-58, 5)

        Progeszteron: Érték: 1, 93 nmol/l (Referencia értékek: menstruációs ciklus follikuláris fázis: 0, 60-4, 70; menstruációs ciklus ovulációs fázis:2, 40-9, 40; menstruációs ciklus luteális fázis 5, 30-86, 00; postmenopausa:0, 30-2, 50)

        Ebben az esetben, ha nem tudni hogy a menstruációs ciklus melyik fázisban tart melyik értéket kell irányadónak tekinteni? Jelentenek-e ezek az értékek valami eltérést, amivel kapcsolatban érdemes lenne tovább vizsgálódni?

        Kaptam provera nevű gyógyszert, amit két hétig kellett szednem, ami épp most járt le, úgy tűnik ez valóban meghozza a menstruációt, de félek, hogy nem ilyen egyszerű a probléma megoldása.

        Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a hormonzavar témában

        Kedves Hölgyem!

        Talán a magas LH értéke okozza az eltérést, de igazán a gyógyszerrel meghozott vérzés 3. napján kellene kontroll labor, és ennél több hormon szintjét is jó lenne látni, majd lehetne ellenőrizni, hogy van-e peteérés. A hormonzavarokat csak így lehet ellenőrizni, amikor a pontos ciklusnap ismert.

         


        Kérdés: 2010-02-27 12:16:00; Megválaszolva: 2010. február 27., 12:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.