PCO- Inzulinrezistencia, teherbe esés

Tisztelt Doktor Úr! 2éve próbálkozunk a férjemmel hogy babánk legyen. Voltam endokrinológusnál. Az utolsó laborom alapján a 20.napi vérvételem a következő képen alakult: Prolaktin 14, 22 ng/mL Kortizol: 10, 0 ug/dl Dehidroepiadroszteron 637, 0ng/dl LH 12, 3 mU/mL FSH 5, 2 mU/mL Esztradiol 73, 9 pg/mL Kíváncsi lennék hogy ezen leletek alapján van e esély a spontán teherbe esésre, illetve hogy a leletek nem indokolják e peteérést segítő gyógyszer szedését? Egyáltalán PCO-ban van e lehetőség ilyesmire. Sajnos a dologhoz hozzá tartozik hogy súlyfelesleggel küzdök, eddig 35 kilót fogytam, és tervezem a további fogyást. Az endokrinológusom Merckformint írt fel az IR-re, abból napi 2*500mg-ot szedek, és 140gramm CH diétát tartok. Köszönöm a válaszát: B-né Judit

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza meddőség témában

Tisztelt kérdező!

Ön nagyon sokat tett eddig is már a babaügy érdekében. Ez a fogyás nagyon szép eredmény. Vannak olyan ciklusai amelyben nincs peteérése, ezért nem megy könnyen a dolog, de a leírt gyógyszerrel és az életmódváltás folytatásával egyre jobb lesz a helyzet. Ha mégsincs megfelelő peteérés, akkor szóba jön a gyógyszeres segítség ez ügyben. PCO-ban lehet ilyet alkalmazni.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2013. január 15., 10:45; Megválaszolva: 2013. január 17., 10:27
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
babavállalás
Kedves Szakértő! Párommal babát tervezünk. Ismerősöm ajánlotta, hogy a ciklus 5. és 21. napján vetessek le értékeket. Szeretném megkérdezni...
TSH és meddőség összefüggése
Tisztelt Webbeteg! 2006-os laboredményeim: TSH: 0, 478 miU/l, T3: 6, 34 pmol/l, T4: 18, 5 pmol/l. Majd tavaly készült pajzsmirigy uh; dg.: diffus...
Inzulinrezisztencia eredmények
Szeretném megkérdezni, hogy ilyen értékekkel bele merjek e vágni a lombikprogramba, vagy folytassam tovább a diétát, sportolást esetleg gyógyszeres...
TSH túltengés
T.doktornő eredményeim értéke: hormonok: follikulu stimulálo hormon 8, 9.lutelizáló hormon: 4, 3.prolaktin: 16, 05 totál tesztosztrom 0...
Baba projekt
Tisztelt Doktor Úr!   A következő a problémám. A férjemmel 1 év próbálkozunk a baba projekttel. Mivel sikertelenül...