Bromocriptin szedése terhesség esetén

Kedves Dr Nő/ Dr. Úr! 2012. 11.10.-én volt lombikos beültetésem, ami szerencsére sikeresnek bizonyult, ugyanis 1 hete a kontroll ultrahangon volt két pici pulzáló szívű embriónk!:) Magas prolaktin szintem miatt már évek óta szedem a Bromocriptint, esténként 1/2 szemet, de most 8 hetes kismamikét nem tudom szedhetem-e tovább. Az utolsó vizsgálatomnál, ami nemrégen volt a tsh 3, 72 mlU/l (norm.ért. 0, 27-3, 75) , T4 12, 6 pM/l (norm. érték: 9-23, 2) a pajzsmirigyes doki felírta az L-thyroxin tablettát. 1 hétig abból fél szemet, majd 1 szemet kell szednem, a következő v.v.-ig. A meddőségis nőgyógyász azt mondta abbahagyhatom a bromocriptin szedését, de szerettem volna meggyőződni arról, ez tényleg a legjobb döntés. A pajzsmirigyes doki elhajtott, hogy ez nem hozzá tartozik, az endokrin doktornőm pedig szabadságon van. Nekem pedig ki kellene váltanom a következő receptet, ha tényleg tovább kell szednem ezt a gyógyszert.Kérem mielőbbi tanácsát, köszönettel:

Dr. Fáklya Mónika válasza bromocriptin témában

Tisztelt kérdező!

Sajnos nem tudok önnek egyértelmű tanácsot adni, hiszen nem ismerem a kórelőzményét, hormonértékeit ami alapján önnek indikálták a pajzsmirigyhormon szedését. De feltételezem, hogy a nőgyógyásza ennek ismeretében javasolta a gyógyszer elhagyását.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2012. december 18., 18:03 ;Megválaszolva: 2012. december 23., 17:16
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
bromoctiplin abbahagyása?
Üdv! Segitseget szeretnék kérni, 5 évvel ezelőtt megállapították mri vizsgálaton keresztül, hogy agyalapi mirigy jóindulatú pár, Talán egy...
meddig kell szednie?
Tisztelt Doktor Úr! Lányommal kapcsolatban tennék fel Önnek kérdést. Vera 35 éves 6-7 éve szedi a Bromocriptim-et, külföldön dolgozik, de ott is...
Menstruációs zavar Bromocriptine...
Tisztelt WebBeteg Orvosa! 26 éves nő vagyok, 2006 óta állok Bromocriptine Richter 2, 5 mg napi 1, 5 tablettás kezelés alatt hipofízis-macroadenoma...
Pajzsmirigy laboreredmény
Üdvözlöm, Laboreredményem a következő: TSH - eredmény: 2,5700 mU/l (referencia tartomány: 0,4000 - 4,0000) Szabad T4 - eredmény 14,80 pmol/l...
Nornalis érték ?
Tisztelt Doktornő! Hónapok óta nyomást, csomót érzek a nyakamban, illetve enyhén be van a torkom is gyulladva. Voltam orvosnál, pajzsmirigyre vagy...