Bromoctiplin abbahagyása?

Üdv! Segitseget szeretnék kérni, 5 évvel ezelőtt megállapították mri vizsgálaton keresztül, hogy agyalapi mirigy jóindulatú pár, Talán egy milimeteres daganatom van, erre irtak fel egy gyógyszert Bromoctiplint. Két evvel ezelőtt az utolsó vizsgálatnál már, Nem mutatta ki az mr vizsgálat az agyalapi mirigy daganatát. A prolaktin szintem is rendbe jött. A gondom most az, hogy szerintem elég sok mellekhatast kezdek felfedezni, hízás, álmosság, koncentráció képesség csökkenés, zavartság stb. Attól. Felek, hogy ha el kel majd mennem dolgozni, nem tudok 100%an teljesíteni a gyógyszertől. Meddig kellene még, Ezt a gyógyszert Szednem? Nincs helyette valami alternatív megoldás? Vagy megpróbálni abbahagyni? Tudom a kérdés Nem egyszerű., De valamit ki kel találom. Mert ha e miatt nem tudok dolgozni. Az már Gáz. Nem dohanyzok. Nem iszok alkoholt. A választ Előre is köszönöm! Márton.

Dr. Rakk Erika válasza bromocriptin témában

Kedves Kérdező! Sajnos nem írta le a kórtörténet elejét. Miért kezdték egyáltalán vizsgálni, milyen panaszai voltak, mennyire volt magas a prolactin szintje? Milyen dózisban szedi a gyógyszert, ami mellett, mint írja most már normális a vérszint. A leírtak alapján valószinű, hogy fokozatosan el lehetne hagyni a gyógyszert, de teljes bizonyossággal csak az egész történet ismeretében tudnám javasolni. Ha mégis szednie kell, akkor meg lehet próbálni a jobban tolerálható Norprolacot.

Megválaszolva: 2016. február 01.

Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek

Problémát okozhat-e a gyógyszer?
Tisztelt Doktor Úr! Magas prolaktin szintre bromocriptint kell szednem. Sikerült pozitívat tesztelnem, pár nap múlva belépek az 5. hétbe. Okozhat-e vmilyen...
Meddig kell szednie?
Tisztelt Doktor Úr! Lányommal kapcsolatban tennék fel Önnek kérdést. Vera 35 éves 6-7 éve szedi a Bromocriptim-et, külföldön dolgozik, de ott is jár...
Menstruációs zavar Bromocriptine...
Tisztelt WebBeteg Orvosa! 26 éves nő vagyok, 2006 óta állok Bromocriptine Richter 2, 5 mg napi 1, 5 tablettás kezelés alatt hipofízis-macroadenoma miatt a...
Bromocriptin szedése terhesség esetén
Kedves Dr Nő/ Dr. Úr! 2012. 11.10.-én volt lombikos beültetésem, ami szerencsére sikeresnek bizonyult, ugyanis 1 hete a kontroll ultrahangon volt két pici...
Hormon vizsgálat
Tisztelt Doktorúr! A ciklusom 5.napján végzett vérvizsgálatom eredményem az alábbi lett: Albumin 45,1 g/l FSH 4,79 IU/l LH 7,99 IU/l Prolaktin 345,31 mIU/l...
TSH érték jelentős változása
Kedves Doktornő! 2023.10 havi vérképen az alábbi pajzsmirigyre vonatkozó értékek jelentek meg: -TSH: 4,6 -T4: 18,1 Pár éve fennálló pajzsmirigy-alulműködés...