a vér ck szintje

Tisztelt Dr nő! A vér ck szintem 1465, magas a vérsüllyedésem 54, a TSH 7.268 magas a Nátrium 149, A GOT 87, a GPT 86. A többi adatom megfelelő értéken belül van. Milyen kivizsgálást ajánl? Nehéz légzésem van, le vagyok lassúlva, ha bármilyen mozgást végzek kevés a levegőm. A nyaki nyirok mirigyek kissé meg vannak duzzadva. Tüdő tükrözésem volt, de az eredmény: daganatos elváltozást nem mutatott ki. Izomfájdalmaim vannak nagyon gyenge vagyok, sokszor van gyors szívverésem. Többszöri EKG vizsgálat ezt nem mutatta ki, a kezeim csuklótól az ujjaim felé zsibbadnak és meg is van dagadva egy kicsit. A szám a betegség kezdetétől folyamatosan zsibbad. Augusztus 1 óta tart és semmit sem javulok.

Dr. Szanyi Andrea válasza emelkedett CK témában

Kedves Kérdező!

Az emelkedett TSH miatt további vizsgálat, T3, T4 szükséges. Lehetséges, hogy nem elégséges a szedett Letrox adagja. Nem derül ki, hogy a Betalocot milyen adagban szedi, valamint, hogy ez "sima" Betaloc, vagy Betaloc ZOK. Szájzsibbadása lehet esetleg gyakori, felületes légvétel következménye is.

A májfunkciós értékek enyhe eltérése nem ad okot aggodalomra, okozhatja esetleg gyógyszerszedés is. A CK emelkedés hátterében több minden állhat, mindenképpen további vizsgálatok szükségesek az ok kiderítéséhez. Ha a nehézlégzése hátterében tüdőgyógyászati illetve pajzsmirigy alulműködést sikerült kizárni, kardiológiai kivizsgálás is megfontolandó.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2012. november 20., 12:10; Megválaszolva: 2012. november 23., 11:05
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy gyulladás ultrahangon...
Tisztelt Doktor! 2021 augsztusában szültem, és a szülés után 8 hónappal alvásproblémákkal és gyors szívverés panaszával endokrinológusnál...
Pajzsmirigy biopszia lelet...
Kedves Doktornő/Doktor úr! Leleteim kiértékelésében kérném a segítségüket! Az orvosom azt mondta, hogy akkor is ki kellene venni, ha jó...
Mi a teendő?
Tisztelt Doktornő! Édesanyám párja leletét szeretném ha kiértékelné a Doktornő! Magas a cukra,de még nincs cukorbetegnek nyilvánítva...
Lelet értelmezés
Üdvözlöm! Nagyon köszönöm doktornő a korábbi részletes válaszait egy másik kérdésemre. A csatolt lelet értelmezésében szeretném kérni a...
Korai változókor?
Tisztelt Doktor úr/Doktornő! A ciklus 4. napján az alábbi hormonértékeim lettek: LH 8,6, referencia 1,9-12,5 FSH 17,4, referencia 2,5...