Magas TSH? Dr. Fáklya Mónika

Tisztelt Doktornő! 17 éves lányom epilepszia miatt rendszeresen gyógyszert szed (CONVULEX) , és évek óta problémája az alulmotiváltság, feledékenység, fáradékonyság, aluszékonyság. Iskolai eredményei is rosszak. Ezeket mind a kamaszkorra fogták, de nem hiszem, hogy minden kamasz ilyen lenne. Gyógyszer szedése mellett az epilepszia tünetmentes. A mostani vérvételnél, kértem, hogy a TSH-t is nézzék meg, ami 7, 55 lett. (T4 - 15.67, T3 - 5, 78) . Az a kérdésem, hogy ez az eltérés okozhat-e tüneteket, érdemes-e kivizsgálni, vagy ne foglalkozzak vele, mert többen is ezt tanácsolták. Segítségét előre is köszönöm. D. Ildikó

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza TSH érték témában

Tisztelt kérdező!

A convulex szedése megemelheti a mért TSH értéket a nélkül, hogy ez betegséget jelentene. Érdemes megnézetni a pajzsmirigy ellenes antitesteket is, hogy van-e azokban esetleg eltérés, így azt javaslom, hogy egy vizsgálat erejéig keressen fel endokrinológus szakorvost.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2012. szeptember 07., 14:54; Megválaszolva: 2012. szeptember 10., 19:35
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy érték
Kedves Doktor Úr/Hölgy! Ma érkezett meg a TSH értékem, amely 0, 185 mu/l. Az orvosom arról tájékoztatott, hogy ez jó érték. Én viszont sajnos...
Pajzsmirigyalulműködés
Tisztelt Doktor Úr! 63-as TSH-mat orvosom is sokallta, ezért nézték meg újra, két hét múlva. Ekkor szedtem 10.napja az eutyroxot. A 19-es eredmény...
TSH szint mennyire befolyásolja a...
Tisztelt Hölgyem / Uram! A prolémám a következő: kb. másfél évvel ezelőtt pajzsmirigy alulműködést diagnosztizáltak nálam. Euthyrox 50-et...
Pajzsmirigy alulműködés?
Tisztelt Doktornő! Vérmintából véve az alábbi pajzsmiriggyel kapcsolatos értékeim vannak: FT4: 9.98 pmol/l TSH: 2,783 ulU/ml ANTI-TPO: 30 IU/ml...
Terheléses mellékvese (kortizol)...