Inzulinrezisztencia - melyik gyógyszert szedjem?

T Doktor.Jelenleg meddőségi kezelés alatt állok, küszöbön a lombik-beültetés. Inzulin szint trehelés előtt:10, 20 ---120 percnél: 96, 70. A nőgyógyász szerint ez magas, az endokrinológus szerint ezt nem kell kezelni... E vita előtt napi 1*merckformin 850 tablettát szedtem +napi 1*norprolac. Az enokrinológus leállította a merckformint és felírt Inegy napi1*. Most a meddőségi doktornő újra szeretné ha szedném a merckformint, de ott a klinikán nics endokrinológus... mit tegyek mit szedjek. A többi értékem:Vércukor alap:5, 2, 60perc:6, 8, 120 perc5, 3... Menses 3. napi hormon adatok: Estradiol:39, 5pg/ml LH:4, 1 IU/L FSH:3, 8 IU/L Prl:Kevesebb 0, 5 ng/ml TSH:0, 59 uIU/ml Ha elkezdem újra szedni a Merckformin850, kb mennyi idő alatt fejti ki a hatását az inzulin szintemre, jelenleg 3 hete diétázom az inzulin miatt... milyen befolyása lehet a lombikra ez az inzulin szint?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a Inzulinrezisztencia témában

Kedves Kérdező! A vércukorértékei normálisak, az inzulinszintje minimálisan emelkedett, ezért nem szoktunk automatikusan Metformin javasolni. Ennek ellenére bizonyos esetekben nem ellenjavallt és segíthet a fogyás beindításában, és a PCO kezelésében is alkalmazni szokták. A döntést meghozni annak a lehetősége, aki Önt vizsgálta és aki Önt hosszútávon kezeli. Én ennek ellenére nem tartom indokoltnak a gyógyszer szedését, mert nagy valószínűséggel nem ez okozza a problémát Önnél (a magasabb inzulinszint).

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. november 02., 16:16; Megválaszolva: 2011. november 03., 23:09
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy probléma?
Mellérzénység
Vér eredmény értékelése
pajzsmirigy, thyroxine mellékhatás