Gilbert

Tisztelt Doktornő / Doktorúr! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy - nem nagy mennyiségű - alkoholfogyasztás után másnap este, vagy harmadnap kellemetlen gyomorfájást érzek. Nem fogyasztok gyakran alkoholt, bár 1-2 éve szórakozó fiatalként heti rendszerességgel, nem túl mértéktartóan fogyasztottam. (Nem tudom ez kihatással van e rá? ) 14 éves koromban a háziorvosom Gilbert-kórt tulajdonított nekem, bár mélyebb vizsgálatokba nem mentünk bele. Kissé megijeszt ez a gyomorfájás, mert az utóbbi időben elő-előfordult, pedig ritkán iszom és nem is ész nélkül. Kérdésem az lenne, hogy ez mitől lehet, és mennyire kell megijednem ettől? Köszönettel: B.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza Gilbert-kór témában

Kedves Kérdező!

Ha Gilbert-kórban szenved, akkor nem fogyaszthat alkoholt, mert a mája nem képes vagy csak lassan lebontani azt. A gyomrotáji fájdalmat okozhatja az alkoholfogyasztás, de lehet szorongásos panasz vagy fekélybetegség is. Ez irányba kellene kivizsgáltatnia magát.

Kérdés: 2011. augusztus 01., 12:47; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 00:31
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emésztési panaszok
Kedves Doktor Úr, 30 éves férfi vagyok egy minimális túlsúllyal. Tavaly tavasszal jelentkeztek először a tünetek,amelyek puffadás;laza, enyhén...
Koronavírus veszélyeztetett?
Tisztelt Doktor Nő/Úr! 27 éves lány vagyok,Gilbert-szindrómám van,az lenne a kérdésem hogy koronavírus járványban veszélyeztetettek közé...
Gilbert kór
Fiamnál Gilbert-kórt állapítottak meg. Az utóbbi hónapokban nagyon fáj a hasa, főleg reggel - délelőtt, miután eszik ez a fájdalom csillapodik....
gilbert
Az lenne a kérdésem, hogy Gilbert-kóros nő szedhet fogamzásgátló tablettát? A megemelkedett összbilirubin szint Gilbert betegséget jelez, vagy van...