Emésztési panaszok

Kedves Doktor Úr, 30 éves férfi vagyok egy minimális túlsúllyal. Tavaly tavasszal jelentkeztek először a tünetek,amelyek puffadás;laza, enyhén sárgás széklet formájában mutatkoztak meg, illetve éjszaka is éreztem egy bizonyos diszkomfort érzést,mintha kő lenne ha hasamban. Ezek tavaly el is múltak egy havi Protexin Balance kúra után. Azonban idén áprilisban ismét felmerültek a problémák,viszont a probiotikum kúra most nem jelentett megoldást csak pár napig, utána ismét sárgás széklettel találkoztam és enyhe hasmenéssel. Egyéb más tünetem nincs, bőr sárgaság stb. Annyit tudok hogy már évek óta magas a bilirubin szintem a vérképemben. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza Gilbert-kór témában

Ha a magas bilirubin-értékhez más nem társul, az Gilbert-kór lehet, mely aggodalomra nem ad okoz (veleszületett epeelválasztási nehézség) , érdemes kerülni az éhezést, a túlzott fizikai megeröltetést illetve a májat megterhelő tényezőket. A széklet rendezésében és a hasi panaszok megszüntetésében a probiotikum tényleg jó lehet, ha a Protexin jó volt, érdemes hosszabb kúrát tartani belőle (esetleg néhány napig Enterollal kiegészíteni) .

Kérdés: 2020. június 14., 11:05; Megválaszolva: 2020. június 16., 12:13
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
18 Lipáz ertèk
Meddig tartson a probiotikum kúra?
Merckformin XR
Szputnyik vakcinával oltakozás
Cöliákia covid oltás