Allergia vagy intolerancia vizsgálat ?

Tisztelt Doktor Úr! 16 éves lányom labor eredményében a következő adatok szerepelnek: EO eosinofil szám: 1,55 (0,01-0,5) EO % 21,3 (0,00-4,0) Ö bilirubin: 35,8 umol (1,00-24,00) D bilirubin: 5,7 umol (0,30-5,00) GOT 32 U/L (2,00-31,00) Kérdésem: milyen további vizsgálatok szükségesek? Gondolok itt arra,hogy alleria vagy intolerancia vizsgálatra van szükség? Magánlaborba mennénk, melyik vizsgálat ad biztos diagnózist? A háziorvos Gilbert kórt diagnosztizált a bilirubin számok alapján,azzal van-e teendőnk? Ami miatt kezdtük az egész kivizsgálást az hasi/emésztési panaszok, de jelentős a hajhullása is a lányomnak. Köszönöm válaszát előre is!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza Gilbert-kór témában

A Gilbert-kór teendőt nem igényel, de figyelni kell arra, hogy kerülje az éhezést illetve túlzott testi megeröltetést valamint a májra toxikus szereket (gyógyszer, vegyszer, alkohol). A magasabb eosinophil szám utalhat allergiás reakcióra vagy parazita-fertőzésre. Szóval étel-allergia vizsgálat illetve széklet parazita vizsgálat mindenképp szóba jön.

Kérdés: 2021. február 18., 17:42; Megválaszolva: 2021. február 18., 18:48
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emésztési panaszok
Kedves Doktor Úr, 30 éves férfi vagyok egy minimális túlsúllyal. Tavaly tavasszal jelentkeztek először a tünetek,amelyek puffadás;laza, enyhén...
Koronavírus veszélyeztetett?
Tisztelt Doktor Nő/Úr! 27 éves lány vagyok,Gilbert-szindrómám van,az lenne a kérdésem hogy koronavírus járványban veszélyeztetettek közé...
Gilbert
Tisztelt Doktornő / Doktorúr! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy - nem nagy mennyiségű - alkoholfogyasztás után másnap este, vagy harmadnap...
Gilbert kór
Fiamnál Gilbert-kórt állapítottak meg. Az utóbbi hónapokban nagyon fáj a hasa, főleg reggel - délelőtt, miután eszik ez a fájdalom csillapodik....
gilbert
Az lenne a kérdésem, hogy Gilbert-kóros nő szedhet fogamzásgátló tablettát? A megemelkedett összbilirubin szint Gilbert betegséget jelez, vagy van...