Allergia vagy intolerancia vizsgálat ?

Tisztelt Doktor Úr! 16 éves lányom labor eredményében a következő adatok szerepelnek: EO eosinofil szám: 1,55 (0,01-0,5) EO % 21,3 (0,00-4,0) Ö bilirubin: 35,8 umol (1,00-24,00) D bilirubin: 5,7 umol (0,30-5,00) GOT 32 U/L (2,00-31,00) Kérdésem: milyen további vizsgálatok szükségesek? Gondolok itt arra, hogy alleria vagy intolerancia vizsgálatra van szükség? Magánlaborba mennénk, melyik vizsgálat ad biztos diagnózist? A háziorvos Gilbert kórt diagnosztizált a bilirubin számok alapján, azzal van-e teendőnk?, Ami miatt kezdtük az egész kivizsgálást az hasi/emésztési panaszok, de jelentős a hajhullása is a lányomnak. Köszönöm válaszát előre is!

Dr. Plósz János válasza Gilbert-kór témában

A Gilbert-kór teendőt nem igényel, de figyelni kell arra, hogy kerülje az éhezést illetve túlzott testi megeröltetést valamint a májra toxikus szereket (gyógyszer, vegyszer, alkohol). A magasabb eosinophil szám utalhat allergiás reakcióra vagy parazita-fertőzésre. Szóval étel-allergia vizsgálat illetve széklet parazita vizsgálat mindenképp szóba jön.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát.
Megválaszolva: 2021. február 18.

Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések

Gilbert kór-szemem alatt konstans sárga...
Tisztelt Doktor úr! 2016-ban diagnosztizáltak Gilbert-korral egy vérvétel alkalmával, magas bilirubin szinttel rendelkeztem. Tulajdonképpen a hétköznapi...
Emésztési panaszok
Kedves Doktor Úr, 30 éves férfi vagyok egy minimális túlsúllyal. Tavaly tavasszal jelentkeztek először a tünetek, amelyek puffadás;laza, enyhén sárgás...
Koronavírus veszélyeztetett?
Tisztelt Doktor Nő/Úr! 27 éves lány vagyok, Gilbert-szindrómám van, az lenne a kérdésem, hogy koronavírus járványban veszélyeztetettek közé tartozom-e?
Gilbert
Tisztelt Doktornő / Doktorúr! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy - nem nagy, mennyiségű - alkoholfogyasztás után másnap este, vagy harmadnap...
Gilbert kór
Fiamnál Gilbert-kórt állapítottak meg. Az utóbbi hónapokban nagyon fáj a hasa, főleg reggel - délelőtt, miután eszik ez a fájdalom csillapodik. Szeretném...
Gilbert
Az lenne a kérdésem, hogy Gilbert-kóros nő szedhet fogamzásgátló tablettát? A megemelkedett összbilirubin szint Gilbert betegséget jelez, vagy van más tünete...