• Májmegynagyobbodás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        tisztelt Doktor nö, avval problémával fordulok önhöz van egy kis Reflux betegségem, és evvel kapcsolatban el küldtek ultrahangra. a diagnozis. A máj sima felszinű, lekerekített szélű, homogén, fokozottan reflektál, 3 cm-rel haladja meg a jobb bordaívet. A vélemény.Hepatomeglia., a többbi eredményem jó volt, epe vese stb..érdeklödni szeretnék hogy mennyire lehet ez komoly, diétával helyre lehet e hozzni? válaszát elöre is köszönöm.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a májmegnagyobbodás témában

        Kedves Hölgyem! A májmegnagyobbodás oka többféle és igen eltérő ok is lehet. Egy laborvizsgálat szükséges lenne következő lépésben.Ennek eredményét majd írja meg. De! Az, hogy a máj meghaladja a bordaívet, önmagában nem feltétlenül jelent májmegnagyobbodást. A mélyebben álló rekeszizom, esetleges tüdőtágulat miatt a máj elmozdulhat, így normál májméret mellett is tapinthatóvá válik. Erről nyilatkoztak az ultrahangosok?


        Kérdés: 2010. október 01., 11:29; Megválaszolva: 2010. október 04., 09:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: