• Laboreredmények: daganat is állhat a háttérben?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tavaly emelkedettek voltak a májfunkciós ereményeimGPT60U/l,GOT26U/lGGT 63U/l,alkalikus foszfatáz 297U/L.Hasi UH-n voltam,epekövet diagnosztizáltak,meg is műtöttek.Most kértem kíváncsíságból labort,ennek eredményei: GOT 32U/l,GPT68U/l,alkalikus foszfatáz 347U/l,kreatin kináz 204U/lMi lehet az oka a megemelkedésnek? Mennyire magasak ezek az értékek?daganat is állhat a háttérben? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a májfunkció témában

        Ezen laborparaméterek minimális emelkedést jelentenek. Az epeuti enzimemelkedés epehólyagműtét utáni fennmaradása természetes, nem utalnak daganatos betegségre. A minimális CPK emelkedés pedig intenzívebb izommmunka, esetleg enyhe izomsérülés jele lehet. Nyugtalanségra okot ez sem ad.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. augusztus 26., 16:56; Megválaszolva: 2010. augusztus 27., 11:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés