Terhességi Májfunkció érték

Tisztelt Szakértő! Jelenleg 37 hetes terhes vagyok a 36 hetes vérvételnél a májfunciós eredményeim magasak lettek. Értékeim: SGOT 88, 000 SGPT 221, 000 AP 244, 000 Normál érték: SEBI 14, 500 GGT 35, 000 CN 3, 400 Alacsony SEKR 42, 280. 12 hetesen is nézték és az akkori eredményeim: SGOT 13, 000 SGPT 12, 000 AP 109.000 GGT 48, 000 CN 3, 400 SEBI 5, 700 SEKR 48, 360. Hallottam azt is, hogy attól is megemelkedhetnek az értékek, ha a baba nyomja a szerveimet. Természetesen a nőgyógyászom megint nem adott kellő felvilágosítást erről amikor megkérdeztem, hogy mitől lehet a magas érték inkább szakkifejezéssel mondott 2 dolgot és ezzel el is intézte. Megkérdezte, hogy nem e viszketek mondtam nem, legalábbis nem többet mint máskor, alul a hasam szokott ahogy nyúlik a bőr illetve a karom a szárazság miatt, hogy fűtés van ezeket nem nevezném szokatlannak.Igaz ezeket is úgy olvastam nem pedig ő mondta. Mennem kell még 1 vérvételre és ha akkor is magas akkor be akar fektetni.Hepatitist is kérdezte és negatív vagyok rá. Ez a 2. terhességem és mindig kérdezi az előző terhességem ugye császár volt, mindig mondom, hogy nem volt az és minden rendben is volt.Igaz nem fogadott orvosom, de azért már tisztában lehetne vele vagy vehetné a fáradságot, hogy megnézze a kis könyvemben. 24 hetesen elvégezték a cukorterhelésem ahol a 0 perces 6, 27 lett a 120 perces 7, 84 lett. Elküldtek diabetologiára 30 hetesen és egészen 36. hétig jártam 2 hetente tudtam tartani a 1, 5 órás étkezés utáni 6, 8 alatti értéket vérvételnél, itthon pedig étkezés után 1 órával a 7 alattit. Jelenleg 2. babámat várom, az előző terhességnél semmi problémám nem volt. Válaszát előre is köszönöm! Szilvia

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza májfunkció témában

Az emelkedett májfunkciós értékek a terhességi toxémia tünetei lehetnek.

Ezt komolyan kell venni. A leírt értékeken kívül az LDH és trombocita szám laborérték még döntő, valamint a vizelet fehérje, a vérnyomás értéke és a vizenyő léte a diagnózis felállításában.

A cukor anyagcsere értékek normális tartományban vannak,

Ezen kívül a magzati állapot vizsgálat szükséges ebben a terhességi korban, NST és ultrahang áramlási vizsgálat.

Keresse fel a terhesgondozást mielőbb. A további teendők tisztázandóak.

Kérdés: 2015. december 08., 08:27; Megválaszolva: 2015. december 10., 22:44
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Jod es pajzsmirigy hatasa elso...
Lágyéksérv terhesség
Látóterenként kevés granulocyta
Terhesség-petezsák
Hormonvizsgálat
Kedves Doktor Úr! A ciklusom 4. és 22. napján csináltattam vérvételt, aminek az eredménye az alábbi lett: 4. napon: TSH: 0,635 mIU/L, FT4:...