Mire számíthatok?

Tisztelt Doktornő! Egy rutin vérvizsgálat kapcsán kiderült, hogy a májenzimeim túl magasak. Értékeim a következők lettek: GOT 137 U/L 0-35 GPT 205 U/L 0-35 Gamma GT 295 U/L -38 Alkalikus foszfatáz 245 U/L 30-120 Nőgyógyászati okokból 10 napig kellett szednem Tarivid Richtert és Supplint, melynek a betegtájékoztatójában feltüntették, hogy mellékhatásként emelheti a májenzimek szintjét. A háziorvosom és a nőgyógyászom szerint sem okozhatnak ekkora mértékű emelkedést. Mivel újabb gyógyszeres kezelés elébe nézek, a javasolt májultrahang és újabb vérvizsgálat nem végezhető el, ezért a kezelés sem lehetséges. Tüneteim nincsenek, egészségesnek érzem magam. Kérdésem az lenne, hogy az eredmények alapján milyen betegségekre, vizsgálatokra kell felkészülnöm? Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Patrícia

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza májfunkció témában

Kedves Patrícia!

A májfunkciós eltéréseknek több oka is lehet, pl. gyógyszer, vagy vírus okozta károsodás (hepatitis) . Kontroll labor vizsgálat, vírus serológia, hasi ultrahang vizsgálat illetve hepatológiai konzilium javasolható. Üdvözlettel.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2015. augusztus 27., 19:43; Megválaszolva: 2015. augusztus 31., 18:03
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májfunkció értékek
Tisztelt Cím, Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy a megemelkedett májfunkciós értékek mennyire okozhatnak, illetve mennyire utalhatnak komoly...
Laktulóz hidrogén kilégzési teszt
Gyomor és vékonybéltükrözés
Tisztelt Doktor úr! Felszívódási zavar irányában felsőtápcsatorna vékonybél biopsiát kell, hogy elvégezzenek nálam, mert lefogytam és nem...
Sibo,Gyomorgyulladas
Tisztelt Doktor ur! Januarban vagy a covidtol vagy mert ettem ket romlott szendvicset megint sibos lettem.Egyszer mar voltam de helyre jottem.Most kaptam ra 1...