Labor Se GGT!

Üdvözlöm!                                                                                                                 50 éves nő vagyok, Se GGT eredményem 67, jelenleg syncumárt szedek örökletes véralvadás hiány miatt, 10 éves koromban volt sárgaságom. Kérdésem az, hogy jelenleg mi okozhatja a magasabb eredményt? Válaszát köszönöm.

Dr. Piros Zsuzsanna válasza ggt témában

Kedves Hölgyem!

Ez az érték mérsékelten emelkedett, ha egyéb eltérés, panasz nincs, ne izguljon. Néhány hét múőlva ismételjék meg a vizsgálatot, addig alkoholtilalom, májkímélő diéta, zsíros, fűszeres ételek kerülése javasolt.

Dr. Piros Zsuzsanna
Dr. Piros Zsuzsanna általános orvos, fül-orr-gégész
Kérdés: 2010. március 03., 11:56; Megválaszolva: 2010. március 03., 11:56
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Indokolatlannak tűnő GGT
Korábban keményen ittam, 17 éve egy kortyot (! ) sem. A "szokásos" panaszokon kívül - vérnyomás, ízületi problémák, köszvény - elfogadható...
Túl magas GGT érték (473 U/l)
Jobb borda ív alatt görcsös fájdalom, teltség érzet.Nem iszom, nagyon ritkán alkalomszerűen! Gyógyszert nem szedek rendszeresen.Viszont renszertelen...
Gamma Gt. kóros szintje
GGT eredményem 682, az utbbi 5 éveben 250-ről emelkedett ide. Kb. 30 éve napi rendszerességgel fogyasztok alkoholt, napi kb. 1 l minőségi borból...
Labor vizsgálat
Tisztelt Doktornő/Úr! Édesanyám laboreredményében a Gamma GT 225 értéket mutat. Epére már nagyon régen meg van műtve. A jobb oldalát fájlalja...
Étkezések utáni gyomorsav...