Szorító érzés a nyakamban

Tisztelt Doktor Nő/Úr!

Két éve már, hogy szorító ézést érzek a nyakamban. A nyakam jobb oldala kissé duzzadt. Nyelni tudok, de ha pl. gyógyszert nyelek le, a garatomban "kattan" egyet, úgy megy tovább.Sokat fáj a fejem, néha egyensúly zavaraim vannak (nem iszok alkoholt, nem dohányzok, 33 éves anyuka vagyok) Jártam fül-orr-gégszeten, szerintük semmi sem szűkiti a nyelőcsövem. A belgyógyász nem találja nagyobbnak a pajzsmirigyem.Nyaki UH negatív, mellkas Rtg neg., izotóp neg.. Akár meg is nyugodhatnék, hogy semmi bajom, de valami akkor is szorítja a nyakam! Azt mondták, hogy vegyem tudomásul, hogy semmi bajom, esetleg keressem fel a pszihiátriát! Kettőt fel is kerestem. Kaptam nyugtatót, amitől egy kicsit sem szűnt az érzés, ezért abbahagytam. A háziorvos szerint autóimmun betegség, esetleg pánik betegség. De létezik két éves pánik roham? Van olyan vizsgálat, ami kimutatja, ha szervi oka van mégiscsak a folytogatásnak? Ha rosszindulatú elváltozás okozza, megfolytott volna már ennyi idő alatt?

Köszönöm megtisztelő figyelmét, válaszát előre is köszönöm.

Dr. Boros Miklós válasza nyelési zavar témában

Kedves Kérdező!

A nyelési nehezítettséget, gombócérzést emésztőszervi probléma is okozhatja, pl. nyelőcső-mozgásszavar, szűkület, reflux. Egy gasztroenterológiai szakrendelést keressen fel.

Kérdés: 2010. január 18., 10:35; Megválaszolva: 2010. január 18., 10:35
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Nyelési nehézség
Tisztelt Doktor úr! Panaszaim a következőek: Kb 2 hete nyelési problémáim vannak amiket nem tudom,hogy szervi vagy pszichés.Úgy kezdődöt,hogy...
Éjszakai nyelési probléma, reflux
Tisztelt Doktor Úr! Írtam én már Önnek refluxal és nyelési problémával kapcsolatban. Pár hónapja volt gyomortükrözésem glutén érzékenység...
Mi lehet velem?
Üdvözlöm. Elég öszetett panasszal fordulok Önhöz. Nemrég jártam kardiológusnál (kb 1 hónapja) valamint EKG vizsgálaton ahol megálapították...
Végbélfájdalom daganat műtét után
Vérvétel kiértékelése