• Nyelési nehézség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr! Panaszaim a következőek:Kb 2 hete nyelési problémáim vannak amiket nem tudom,hogy szervi vagy pszichés.Úgy kezdődöt,hogy elakadt egy étel a torkomon és én ettől bepánikoltam és az összes létező tünetellenőrzőt végignéztem.Azóta már enni is alig tudok szilárd étel,mert elkezdek enni és 5 perc után már elakad minden a torkomban.Enyhe fülfájás is jelentkezik néhány másodpercre hol az egyik hol a másik fülembe.Néha evés után úgy érzem,hogy hol az egyik hol a másik oldalon a mandulák környékén fáj vagy épp az orrgaratomban érzem.Sokszor érzem mintha lenne valami a torkomban aztán eltünik majd ismét ott van.A sok szorongástól émelygek és savas ízt érzek a torkomban és ég a nyelvem.Van amikor görcsöl a gyomrom is.Tudni kell,hogy 19-éve pánikbeteg vagyok.2016-tól Pantaprazole 4o mg gyógyszert szedek,mert volt egy infarktusom és a gyógyszerek miatt ezt adták gyomorvédőnek.7 éve volt gyomortükrözésem nem találtak semmit.Kérdésem,hogy reflux okozza ezt vagy csak pszichés dolog.Lehet-e esetleg nyelőcsőrák?Nem fogytam erőnlétem tökéletes napi szinten nehéz fizikai munkát végzek egész nagy súlyokat emelek és nem vettem észre,hogy csökkent volna.Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel Tamás

        Dr. Plósz János válasza a nyelési zavar témában

        Okozhatja reflux is a panaszokat, de nem kizárt, hogy a pillanatnyi elakadást követő pánik maradványa a jelenleg észlelt tünet. A nyelőcsőrák csak endoscopos vizsgálattal zárható ki (bár a tünet hirtelen való jelentkezése nem erre jellemző), ezt mindenképp érdmes elvégeztetni. Addig a pantoprazolt érdemes 2x40mg-os dózisban szedni.


        Kérdés: 2020. május 05., 18:05; Megválaszolva: 2020. május 08., 11:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.