• Reflux tünetek erősödése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Plósz János Doktor Úr! Igen, egy éven át a dupla dózisú savcsökkentő terápia nem használt, most Rabyprex 20mg-ot szedek 2*1-et. Más probléma ki lett zárva, nem vagyok lisztérzékeny, pajzsmirigy is rendben volt, több vérvételem volt ezügyben. (Sportolok, egészségesen étkezem.) Ezért is fordultam a homeopátiához! Ráadásul most újra (1 gömb) fagyi nagyságú gombócot érzek a torkomban (mint 1 éve kezelés előtt)ami nagyon zavar! Ha kicsit is idegeskedem, azonnal begörcsöl a gyomrom mint régen(le kell feküdnöm csak úgy csillapodik sokára). 1 éve voltam tükrözésen, azt mondta az orvos 2 évente kell, majd jövőre menjek. Tükrözéskor az eredmény (1 éve):Oesophagus kp.tág.Zölddiónyi h. hernia.Fundus, corpus redőzete durva. Az antrum gyulladt.Pylorus kerek, a bulbus ép. Leszálló szár ép.Vél. Axialis h.hernia.Reflux oesophagitis.Gastritis chr. (Urea teszt pozitív volt, ismétléskor a gyógyszeres kezelés után negatív lett) K2210 Nyelőcsőfekékly K4490 Rekeszsérv, kizáród.vagy üszk.nélkül K2950 Idült gastritis k.m.n. A későbbi papírjaimon már ez szerepel: K2100 Gastrooesophagealis reflux, oesophagitissel K 2210 Nyelőcsőfekékly K4490 Rekeszsérv, kizáród.vagy üszk.nélkül K 2980 Duodenitis Kérem szépen, legyen szíves nekem tanácsot adni, mit lépjek a gyógyulásom érdekében? Bármilyen tanácsát nagyon szívesen fogadnám! Előre is köszönöm szépen a segítségét! Tisztelettel: Anita

        WEBBeteg szakértő válasza a reflux témában

        Kedves Anita!

        Ha az egy éven át szedett dupla dózisú savcsökkentő terápia nem használt, akkor kijelenthető, hogy panaszait nem savtúltengéssel járó kórkép okozhatja, így a meglévő diagnózisokat szükséges felülvizsgálani. Az ismételt tükrözés sem valószínű, hogy továbbsegít a probléma megoldásában. Ha a meglévő vizsgálatok szervi eltérést nem mutatnak, funkcionalis betegség (felhasi dyspepsia) állhat panaszai mögött. Ennek megoldása az életmód egészségesebbé tétele, a rendszeres étkezés, a stressz megfelelő kezelése. (a gombócérzés és az idegeskedésre jelentkező gyomorgörcs is a stressz szerepére utal).

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        Dr. Plósz János, gasztroenterológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-31 16:30:11; Megválaszolva: 2011. október 04., 14:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Dr Plósz János! Előző kérdésemhez - https://m.webbeteg.hu/orvos-valaszol/emesztorendszer/164045 - A 3.Normix kúrát kezdtem meg, ami jó a sibora, és dietazom (fodmap) plusz utána a ProGastro, miért nem múlik ez akkor? Valamint a...
        Kedves Dr Plósz János! December elején kaptam Rabemant refluxos tünetekre. Januárban jelentkezett először egy furcsa feszülő érzés az egész hasamban, majd gyógyszert váltottunk, ez el is múlt. Utána hónapokig szedtem Esomeprazolt és...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések