Reflux és Nilacid

Tisztelt Dr.Plósz János Doktor Úr! Már többször is kértem Öntől segítséget a Reflux betegségem miatt. (Rekeszsérv és patkóbél gyulladásom is van sajnos mellette.) Elkezdtem szedni a Rabyprex (2*1 szem) mellé a Nilacid tablettát mivel sokszor ég a gyomrom illetve homeopátiás készítményeket. Szeretném Öntől megkérdezni, hogy meddig szedhetem a Nilacidot és nincs-e hosszú távon káros hatása? Mentol ízű, az nem baj? Mert Refluxal nem szabad mentolos dolgokat fogyasztani. Futni járok heti 2-szer 1 órát, Reflux-al szabad futnom? Csak mert sokszor nagyon fulladok közben. Nagyon várom válaszát, és előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza reflux témában

Kedves Kérdező!

A futás nem szabad, hogy problémát okozzon (sőt a testsúly karbantartásával segíti a gyógyulást) . A Nilacid tartós szedése vesebetegség esetén nem javasolt (magas magnézium-szintet okozhat) , illetve hosszútávú alkalmazás esetén a bizmut-tartalom idegrendszeri problémákat idézhet elő. Emiatt a szedése csak esetileg javasolt.

Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Kérdés: 2009. május 15., 15:49; Megválaszolva: 2011. október 03., 06:48
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok
Pfizer vakcina akut gyomorhurutra...