• Reflux és keserű íz

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr.Plósz János Doktor Úr! Körülbelül 2-3 hete észrevettem, hogy kellemetlen keserű ízű a szám, annyira, hogy szinte hányingerem van tőle. A reflux-om miatt odafigyelek erre és az ápolásra, de most a nyelvem is sokkal fehérebb, lepedékesebb (a fogmosás segít, de azután újra olyan lesz, reggel pedig hófehér). Kérem segítsen nekem, mitől lehet ez? A reflux miatt? Rosszabbodott volna a fekélyem? Controloc 40mg tablettát szedek esténként. Odafigyelek a higiéniára, ezért el is keseredtem ezek miatt, soha nem volt ilyen problémám, a fogaim ápoltak, rossz fogam nincs. Nagyon várom válaszát és előre is köszönöm szépen!

        WEBBeteg szakértő válasza a keserű szájíz témában

        Kedves Kérdező!

        A Controloc csak a savtermelést gátolja, a záróizom funkcióra igazán nincs hatással, így lehetséges hogy az újonnan észlelt tüneteket nem savas (esetleg epés) gymortartalom refluxátuma okozza. A Controloc mellé Domperidon EP 3x10mg szedését javaslom, valamint a szokásos életmódi tanácsokat (gyakori, kis étkezés, szénsavas italok kerülése, evés után nem szabad lefeküdni egy órán belül, ágyban a fejvég megemelése, fogyás- a hasűri nyomás csökkentése).

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        Dr. Plósz János, gasztroenterológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-10 21:59:05; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 08:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: