Reflux és keserű íz

Tisztelt Dr.Plósz János Doktor Úr! Körülbelül 2-3 hete észrevettem, hogy kellemetlen keserű ízű a szám, annyira, hogy szinte hányingerem van tőle. A reflux-om miatt odafigyelek erre és az ápolásra, de most a nyelvem is sokkal fehérebb, lepedékesebb (a fogmosás segít, de azután újra olyan lesz, reggel pedig hófehér) . Kérem segítsen nekem, mitől lehet ez? A reflux miatt? Rosszabbodott volna a fekélyem? Controloc 40mg tablettát szedek esténként. Odafigyelek a higiéniára, ezért el is keseredtem ezek miatt, soha nem volt ilyen problémám, a fogaim ápoltak, rossz fogam nincs. Nagyon várom válaszát és előre is köszönöm szépen!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza keserű szájíz témában

Kedves Kérdező!

A Controloc csak a savtermelést gátolja, a záróizom funkcióra igazán nincs hatással, így lehetséges hogy az újonnan észlelt tüneteket nem savas (esetleg epés) gymortartalom refluxátuma okozza. A Controloc mellé Domperidon EP 3x10mg szedését javaslom, valamint a szokásos életmódi tanácsokat (gyakori, kis étkezés, szénsavas italok kerülése, evés után nem szabad lefeküdni egy órán belül, ágyban a fejvég megemelése, fogyás- a hasűri nyomás csökkentése) .Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Kérdés: 2009. május 10., 21:59; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 08:22
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Keserű szájíz vs epepolip
Tisztelt Doktor! Jelenleg már 6 hete szenvedek a következő panaszokkal: A nyelvem fehér lepedékes, töredezett, illetve a nyelvem mindkét oldalán...
keserü szájiz
Tisztelt Doktor Ur/Doktorno! 28 éves no vagyok, tobbszori trombozisok miatt sncumart szedek, illetve reflux betegségre Rabyprexet napi 1-t reggelente. Kb...
Keserű szájíz és reflux
Tisztelt Dr.Plósz János Doktor Úr! Köszönöm szépen Önnek a sok segítséget! Még lenne egy problémám, ami kissé kellemetlen. Pár hete keserű...
Mitől lehet véres a székletem?...
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Jelenleg külföldön tartózkodom, és nincs lehetőségem hazamenni kórházi diagnosztikáért, így Önöktől szeretnék...
Túlzott hasi kutymorgás