Keserű szájíz és reflux

Tisztelt Dr.Plósz János Doktor Úr! Köszönöm szépen Önnek a sok segítséget! Még lenne egy problémám, ami kissé kellemetlen. Pár hete keserű ízt érzek a számban, és nagyon zavar mert hányingerem lesz tőle illetve rossz a lehelletem. Olyan mintha egy keserű gyógyszer lenne a nyelvemen, kénytelen vagyok állandóan rágógumizni. Controloc 40mg (2*1szem) tablettát szedek. Mitől lehet ez? El fog múlni? Mit tegyek, hogy elmúljon?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza keserű szájíz témában

Tisztelt Kérdező!

A keserű szájíz epés reflux eredménye lehet. A Controloc a gyomor savtermelését gátolja, így a refluxátum savasságát szünteti meg, nem magát a visszacsorgást. Ennek elkerülésére Domperidon EP tabletta 3x1 dózisban javasolt, illetve életmódi változtatások (gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezés, evés után 1 óráig nem szabad lefeküdni, ágyban a fejvég megemelése, szénsavas italok, fűszeres ételek kerülése) .

Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Kérdés: 2009. április 27., 12:53; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 10:25
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok