Nyelv (lepedék)

Kedves Doktor Úr/Nő!

Az lenne a kérdésem, hogy mitől lesz a nyelven a lepedék sárga színű? Korábban nem volt ilyen. Akkor volt nagyon csúnya lepedékes a nyelvem, amikor beteg voltam, de az gyógyulás után szépen letisztult, majd aztán kicsit megint visszatért.

Köszönettel,

anna

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza lepedékes nyelv témában

Kedves Anna!

A lepedékes nyelv számos különböző szervrendszert érintő betegség jele lehet. Kezdve a szájflóra megváltozásától, a fogszuvasodás, a krónikus garat- és mandulagyulladás, a reflux-betegség, a különböző emésztési zavarok, a cukorbetegség és a veseelégtelenség is járhat lepedékes nyelvvel. Ha egyéb panasza nincs, javaslom tegye egészségesebbé életét (egyen gyakran, keveset, kerülje a nehéz, fűszeres, zsíros ételeket és a túlzásba vitt finomított szénhidrát-bevitelt, vizsgáltasa meg a fogait, tartson probiotkum-kúrát (Lactív, Normaflore) , méregtelenítse szervezetét, illetve gondoskodjon a megfelelő vitamin- és nyomelem-bevitelről) .Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Kérdés: 2009. május 14., 15:32; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 07:00
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok
Pfizer vakcina akut gyomorhurutra...