• Nyelv(lepedék)

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Úr/Nő!

        Az lenne a kérdésem, hogy mitől lesz a nyelven a lepedék sárga színű? Korábban nem volt ilyen. Akkor volt nagyon csúnya lepedékes a nyelvem, amikor beteg voltam, de az gyógyulás után szépen letisztult, majd aztán kicsit megint visszatért.

        Köszönettel,

        anna

        WEBBeteg szakértő válasza a lepedékes nyelv témában

        Kedves Anna!

        A lepedékes nyelv számos különböző szervrendszert érintő betegség jele lehet. Kezdve a szájflóra megváltozásától, a fogszuvasodás, a krónikus garat- és mandulagyulladás, a reflux-betegség, a különböző emésztési zavarok, a cukorbetegség és a veseelégtelenség is járhat lepedékes nyelvvel. Ha egyéb panasza nincs, javaslom tegye egészségesebbé életét (egyen gyakran, keveset, kerülje a nehéz, fűszeres, zsíros ételeket és a túlzásba vitt finomított szénhidrát-bevitelt, vizsgáltasa meg a fogait, tartson probiotkum-kúrát (Lactív, Normaflore), méregtelenítse szervezetét, illetve gondoskodjon  a megfelelő vitamin- és nyomelem-bevitelről).

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        Dr. Plósz János, gasztroenterológus
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-14 15:32:36; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 07:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: