Fehér nyelv

Szép estét! A nyelvemen már több éve van összefüggő fehér lepedék. Nem foglalkoztam vele eddig de az utóbbi időben már elkezdett zavarni a látványa. El sárgásodni sosem szokott táplálkozásban sem zavar. Fogmosásnál le szoktam takarítani a nyelvemet de valamennyi mindig marad rajta, főleg a hátsó részén ahol már nem tudok hozzáférni. Alatta nem fáj nem sebes. Inkább a hátulsó 2/3-án jelentkezik a tünet. Egészségesen táplálkozom, sokat mozgok, ami szerintem sokat számít, bár ritkán dohányzom. Sok stressz ér a mindennapokban lehetséges hogy ennek tudható be? Mostanában több folyadékot iszok (2-2, 5 l körül, csak teát és vizet) azóta enyhült a jelenség.

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Szanyi Andrea válasza lepedékes nyelv témában

Kedves kérdező!

A nyelvén levő lepedéket okozhatja gombás elváltozás (pl. Candida) , nem megfelelő szájhigiéne, dohányzás, vitaminhiány illetve gyomor-bélrendszeri gyulladás, krónikus betegségek, fertőzések is. Javaslom keresse fel háziorvosát, aki ha szükséges megfelelő vizsgálatokat kezdeményezhet, illetve ha az elváltozás gombás fertőzésre utalna, akkor megfelelő gyógyszeres kezelést javasolhat.

Kérdés: 2015. március 22., 21:19; Megválaszolva: 2015. március 26., 21:48
Kérdések és válaszok: Egyéb
Laboratóriumi eredmény
Lenyeltem!
Serum Calcium
Vérhigító oltásra
Lehet COVID utóhatás?