• Sárga lepedék a nyelvemen

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! A segítségét szeretném kérni egy kérdésben, mivel sajnos nincs lehetőségem a saját háziorvosomtól segítséget kérni. Kb. 2 hete észleltem, hogy a nyelvemen sárgás lepedék van, amely fogkefével eltávolítható, azonban mindig visszaszíneződik. Eleinte azt hittem, hogy valamilyen gyógyszer mellékhatása lehet, ugyanis szedtem cedaxot, illetve használtam N-H jelzéssel ellátott orrcseppet is, azonban ezeket a szereket már nem használom, és a sárgaság továbbra is megvan. Volt valamiféle légúti betegségem is, zöldes váladék jött az orromból elég hosszú ideig, azonban már ez is elmúlt, bár még elég irritálóan köhögök. Lehet emiatt a betegség miatt, esetleg valami baktérium? Azt hiszem meg kell említenem azt is, hogy Gillbert szindrómám van, bár most a billirubin szintem nem magas, annak ellenére, hogy fogamzásgátlót szedek. Talán még fontos lehet az is, hogy tapasztaltam mostanában, hogy a különböző zöldségek és gyümölcsök eléggé megviselik a gyomromat, nagyon soktól felpuffadok illetve hasmenésem van sokfélétől. Ilyen problémám korábban nem volt. Összefügghet esetleg ezzel a nyelvem elszíneződése? Sajnálom, hogy ennyi mindennel fárasztom, de nem tudom, hogy mi lehet fontos a diagnózishoz. A segítségére nagyon számítok. Üdvözlettel: Mozaiq

        Dr. Rákóczi Éva válasza a lepedékes nyelv témában

        Tisztelt Hölgyem! A tünetek összességében megfelelhetnek egy légúti fertőzés következményének, de a puffadás, hasmenés nem teljesen fér bele. Javasolnám, hogy keressen fel egy belgyógyászt, és vizsgáltassa ki magát gyomor-bélrendszerileg, mert előfordulhat, hogy egy krónikus autoimmun bélbetegség áll a háttérben. Természetesen ez csak egy lehetőség s ok közül, és nem korrekt diagnózis, mindenképpen kell további vizsgálat Önnél.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. október 22., 00:04; Megválaszolva: 2010. november 02., 22:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés