Hat es melkhasi

jo napot.. kb 2 eve eross melkhasi es kozep hat fajasom volt.. ami nyelesre erosodott es szurodott.. megvoltam ijedve hogy nyelocsodaganat mivel ugy ereztem hogy nehezen megy le a kaja es kozben nyomja /fesziti szet a nyelocsovem es faj tolle a hatam...daniaban eltem es akkor a hazi orvos nyugtatott hogy valoszinu hogy reflux... adott valami bogyot.. de nem multak a tunetek.. es kb 4-5 konzuktacio utan kiharcoltam hogy kuldjon el endoscopos vizsgalatra.. elmentem (eletem legrosszabb elmenye volt) szovet mintat is vettek es azt mondtak reflux.. nincs semmilyen daganat.. az orvos tanacsara megemeltem az ágyam hogy a fejem feljebb legyen... az eross fajdalom elmult.. de viszont mai napig erzem... most is fexek az agyban mikozben irom ezt az uZenetet es ha megfeszitem a hatam egy bizonyia pontba elkezdi fajni ami kisugarzik ssegcsint fele a belsi nyelocsovomon at.. ha nagyob falatot nyelek akkor ugy erzem meg akad es neha nagyon elkezd fajni.... forro italokra szint ugy... es neha elaraszt egy melegseg belulrol... gyomor savam nincs.. sose volt.. nem eg a gyomrom. se a nyelocsovem... de vissont kb 10 eve terkep nyelvem van ami lepedekes... es vannak napok .. kb 1szer 1 honapban mikor eltunik es ra 2 napra viisza jon...on szerint mi lehet? milyen vizsgaltot erdemes csinaljak? de 1 biztos.. rettenetesen stresszes vagyok 10-12 eve....ami ellen sajnos nehezen tudok tenni..

Dr. Baki Márta válasza Reflux témában

Tisztelt Fiatal Ember!

Panaszainak legnagyobb része valóban visszavezethető az úgynevezett reflux oesophagitisnek megfelelő tünetekre. Lényegében ez azt jelenti, hogy a nyelőcső alsó részén illetve a gyomor kezdeténél (gyomorszáj) a záróizmok nem nagyon működnek. Valóban legjobb, ha étkezés után nem fekszik le, hanem ülő helyzetben tölt még egy-másfél órát. Ezen kívül érdemes kizárni, hogy a gyomorban Helicobacter pylori nevű baktérium található-e, mert az több hetes gyógyszeres kezelést igényel. Úgy gondolom, hogy a házi orvos el tudja ezt a vizsgálatot végeztetni. Leveléből nem derül ki, hogy dohányzik-e, kávét, - főleg tömény – szeszes italt, illetve erősen fűszerezett ételeket fogyaszt-e. Ezek mérséklése, elhagyása szintén csökkentheti a tüneteket. Elismerem, hogy mindenkinek nehezedik az élete, de depresszió feldolgozásában a kerületi pszichiatriai rendelések segítenek, amit beutaló nélkül is felkereshet. Nem biztos, hogy azonnal gyógyszereket írnak fel, hanem pszichológus segítségével át tudják beszélni az Ön helyzetét.

Tisztelettel: dr.Baki Márta

Kérdés: 2022. szeptember 04., 00:12 ;Megválaszolva: 2022. szeptember 06., 17:22
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Reflux rekedtség torokfájás...
Tisztelt Dr Plósz János A tanácsára lenne szükségem...ősszel mindig felerősödik a refluxom. És kb 6 napja émelyegtem jó pár óráig a savam...
A tünetek alapján reflux...
Tisztelt Dr.Plósz János! Tüneteim akkor kezdődtek amikor elérkezett az a nap amikor indultunk a Balatoni nyaraláshoz 2022.06.17.reggelén. 2017,2018...
H2 kilégzési teszt (laktulóz)...
Tisztelt Doktor Úr! Szeretném megkérdezni, hogy Ön szerint mit jelez a tegnapi laktulóz H2 kilégzési tesztem eredménye. Azt olvastam, hogy a magas...
Hirtelen jött reflux
Tisztelt doktornő /úr! 4 napja hirtelen jött erőteljes refluxom van mélyen a rennie és a salvus sem segít, ha igen csak rövid ideig. Ehhez társult...
Mi okozhatja a tüneteim? Reflux?
Kedves Doktor Úr! Tüneteim markánsan december 7 óta jelentkeztek.De vissza gondolva előtte is volt étvágytalanság éjszakai köhögés és...