Túlzott hasi kutymorgás

Tisztelt Doktor Úr! A tavassza átestem koronavírus fertőzésen. Az ősz folyamán egyre többszőr tért vissza tünetként nagyobb gyomor kutymorgás, főleg kávézás után. Aztán volt a nagy kutymorgásból olyan hasmenésem amikor szinte csak szintelen folyadék volt a széklet, de a következő wc nél már minden természetes volt. Elmentem egy hasi ultrahangra ahol a diagnózis a következö: A máj mérsékelt megnagyobbodása, fokozott reflectivitású, a cholecysta ágyban 23 mm-es focak soaring látható. Májban gócos laesio nem látszik. A cholecysta s alakban megtört, részben híg, sűrű ülepedő epét tartalmaz. Fundusában egy 5 mm-es cholesterol polypus ábrázolódik. Lumenében köreflex nem különithető el. Intra és extrahepaticus epeutak nem tágak. Lép mérsékelten nagyobb, hilusi átmérője 45mm, homogén szerkezetű. Megvastagodott falú bélszakasz, szsbad hasi folyadék nem mutstható ki. A colon feltünően meteoristicus. Hasfájdalmam, görcsöm nincsen, nem is volt. Azt javasolták figyeljek az étkezésre, életmódomra, ha nem javul keressek fel szakorvost. Érdekelne a véleménye. Köszönöm előre is

Dr. Plósz János válasza fokozott bélhangok témában

A panasz a fokozott bélmotilitás miatt jelentkezhet, ez pedig irritabilitás miatt alakulhat ki (akár a korábban lezajlott fertőzés miatti bélflóra-eltolódás, fokozott bélfali érzékenység következtében). Érdemes gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezéseket tartani, kerülni a forró- és fűszeres ételeket-italokat. Probiotikum 1 hónapos használata illetve gyógyszeresen Duspatalin vagy Meteospasmyl szedése segíthet.

Kérdés: 2021. december 02., 22:29 ;Megválaszolva: 2021. december 03., 12:49
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyomorfekély/gyomorrák
Narancssárga nyálka
Vitamin elszinezheti a székletet?
Teszt kérdés
Teszt kérdése
Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi kérdést küldtem Önnek, melyre ezt a választ adta: sürgetően nem szükséges a vizsgálat, de a családi terheltség...