Felhasi fájdalom

Kedves Dr Úr! Nem olyan régen írtam Önnek. Megpróbálom kicsit részletesebben leírni. A múlt héten csütörtökön sajnos ismételten az SBOn kötöttem ki, erős felhasi fájdalmaim voltak. A hasam nyomás érzékeny a köldök felett és a gyomorszaj alatt. A labor vizsgálatok a következő eredményt hozták: crp, 3,2- fehér versejt, 6.7- amilaz 71- lipaz 33, ldh- 402,- gót 45- gpt 25, alp 85, ggt 6, össz bilirubin 5,8, karbamid 2,4- kreatin 63, thrombicita 374. A kontroll hasi ultrahang vizsgálat az egy héttel ezelőtti néz képest nem mutatott változást. A hasnyálmirigy farok része nem látható. Nos mint ahogy írtam Önnek a múltkor, diétázom egy jó ideje mert nem tudom tudják mitől fáj a hasam. A május elején történt hida vizsgálat, a május végén történt jejunum szkopia sem hozott eredményt. Negatív a szövettan. A január elején történt Colonoscopia egy reaktív colitist írt le, de semmi többet. Az évi kötelező pet CT vizsgálat, negatív. (Vakbel daganat miatt, egyes stádiumú carcinoid tumor) A februári mrcp gyulladast látott, a jejunum kacsoknal... A calprotektin, széklet vér, vizsgálatom szintén nem hozott eredményt. Nos próbálom bővíteni a diétát.. többnyire evés után a fajdalom mellett, igen erőteljes bél mozgások tapasztalhatók, továbbá intenzív szelelés. Ez eddig nem volt. A széklet nyakos, zsíros, büzös, és krémes állagú. Étvágyam nincs. A gasztroenterológia rendelésen entocort nevű szteroidot kaptam de nem érti senki sem hogy minek. Mivel nem vagyok Chrone beteg. Mezym fortet nem javasoltak mondván van elég enzim...én vettem csak nemtudom hogy hogyan szedjem. Nos igazából a véleményét szeretném kérdezni, most hogy mindent leírtam. Mi okozhat erős fájdalmat.? Egy újabb hasi MR vizsgálatnak lenne értelme? Várom megtisztelő válaszát! Szalai Edina

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza felhasi fájdalom témában

A széklet állaga és a puffadás lehet az emésztési elégtelenség következménye. A Mezym Fortét étkezés előtt vagy közben érdemes használni (akár több tablettát is bevenni nagyobb étkezéshez). A hasnyálmirigy-elégtelenséget széklet pancreas elasztáz vizsgálattal lehet igazolni. Hasonló képet mutathat a vékonybél bakterialis kontaminációja is (SIBO-nak nevezett kórkép, laktulózzal végzett H2 kilégzési teszttel igazolható.) A Mezym Forte mellett a panaszok enyhítésére megpróbálható Duspatalin tabl. használata 2x1 dózisban.

Kérdés: 2021. június 07., 11:36; Megválaszolva: 2021. június 07., 12:58
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Hasnyálmirigy probléma?
Tisztelt Doktor úr, 3-4 napja kezdődtek a problémáim. Mindent úgy csinálok, ahogyan eddig is. Reggelizek, ebédelek, ritkán vacsorázok is. Reggelire...
Félelem és bizonytalanság!
Tisztelt Doktor Úr! Nem is Tudom,hogy hol kezdjem.... Közel 13-éve küzdök állandó hasfájással! 2017.októbere óta viszont nagyon felerősödtek...
Hisztamin-intolerancia
Kedves Dr. úr! Az alábbi kérdésemre ez a válasz érkezett: https: //www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/emesztorendszer/166841 "A parazita fertőzés 3...
Ideiglenes invagináció...
Tisztelt Doktor Úr! 3 hete van hasi fájdalmam. Bizonytalan tompa, kicsit égő érzés a bal derekam környékén. Egyéb tünetem nincs. Se haspuffadás...
Duodenum (E. Biopsz.)
A duodenum E. Biopszia lelete A Biopszia mikroszkopikus vizsgálata során muscularis mucosaet nem tartalmazó felszínes antralis típusú gyomornyalkahartya...