Hasnyálmirigy probléma?

Tisztelt Doktor úr, 3-4 napja kezdődtek a problémáim. Mindent úgy csinálok, ahogyan eddig is. Reggelizek, ebédelek, ritkán vacsorázok is. Reggelire jellemzően zsemlét eszek májkrémmel, paprikával. Ebéd kiadós. Vacsora pedig csak csipegetés. Csoki, ilyesmi, de semmi megterhelő. Nem dohányzok és nem iszok alkoholt. Étkezés után kb. 20-40 perccel a szegycsontom alatt ilyen ütemtelen lüktetést érzek. Nem fáj, csupán lüktet. Nagyjából 10-15 percig tart, utána elmúlik. További tünetet nem mutat. Étvágyam van, hőemelkedés/láz nincs. Viszont sárgás lágy székletem van. Nem bűzös, nem nyálkás, nem véres, nem zsíros. Esténként, lefekvés előtt érzek puffadást, de nem fáj semmim. Önnek van esetleg ötlete, hogy mi lehet a probléma?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza felhasi fájdalom témában

A tünetek szerencsére nem riasztóak, enyhe gyomor-bélhurutnak felelhetnek meg (gyomortáji fájdalom+széklet megváltozása) . Gyakori, nyugodt, kis étkezések mellett pár hetes probiotikum kúra segíthet a rendeződésben. Természetesen, ha a panaszok fokozódnak, vagy riasztó tünet jelenne meg (vérzés, hányás, fogyás, éjszakai ágynyugalmat zavaró panasz) , mindenképp keresse háziorvosát.

Kérdés: 2020. április 21., 14:50; Megválaszolva: 2020. április 21., 19:44
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Fájdalom a jobb felhasban
Savcsökkentő szedése
Székletürítési problémák...
Epekő bontás
Baba gyógyszer mellett